Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het zat net niet helemaal mee voor de KWPN’ers vandaag in Lanaken. De KWPN-goedgekeurde hengst Hotspot miste net op een haar een medaille, maar maakte een verbluffende indruk met het gemak waarmee hij naar de vierde plek sprong.

De finale voor de zevenjarigen vormde een prachtige ontknoping op Domein Zangersheide. Acht combinaties wisten door te dringen tot de barrage, waaronder de KWPN-goedgekeurde hengst Hotspot (Hors la Loi II uit Hermione de la Pomme van Nabab de Rêve, fokker Familie Dingen) onder Mathijs van Asten. Ze behoorden tot de vier duo’s die ook in de barrage geheel foutloos wisten te blijven in deze 1.45m-proef.

Paard voor de toekomst
“We hebben altijd al een rotsvast vertrouwen gehad in Hotspot en ik ben ongelooflijk blij met hoe hij hier alle drie dagen heeft gesprongen. Of beter gezegd, hoe hij zich het hele seizoen al heeft laten zien. Ik heb altijd gezegd, dat paard moet ouder worden en sterker worden, en dan is hij tot ongelooflijk veel in staat. Ik denk dat hij dat hier vandaag al heeft laten zien”, reageert Mathijs van Asten. “Om eerlijk te zijn had er meer ingezeten in de barrage, maar het zat net niet helemaal mee. Hij was erg fris en daardoor kon ik niet de eerste afstanden pakken en daardoor verlies je toch net wat tijd. Hij sprong voor een medaille maar over dit resultaat kunnen we uiterlijk ook heel tevreden zijn!”

Opnieuw eindigde een Ierse combinatie op de eerste plaats, want het goud ging naar Cuffesgrange Cavadora (v.Z Wellie 72) onder Seamus Hughes-Kennedy.

Deelnemende paarden 2019

Jenneke Smit voor KWPN / Archieffoto Hotspot

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners