Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde Fleau de Baian won dit weekend zijn Inter II-debuut in Nunspeet. Onder het zadel van Adelinde Cornelissen scoorde hij 73,750%.

Fleau de Baian (Jazz uit Fidora ster pref prest v.Ulft, fokker fam. Beijer uit Boven-Leeuwen) liep in mei 2018 zijn laatste wedstrijd op CDI Compiegne. Daarna hield Adelinde hem thuis om door te trainen richting de Zware Tour. Afgelopen weekend debuteerde de combinatie in de Inter II, en met succes. De volle broer van Olympiadepaard Parzival bleef ruim 8% voor op de rest van het deelnemersveld in Nunspeet.

Heel tevreden
“Hij voelde thuis heel goed aan, dan moet je ook een keer van huis om te kijken of het in een proef ook zo goed is”, vertelt Adelinde. “Ik was er echt superblij mee en heel tevreden. Hij deed het heel goed. Het enige wat niet goed ging was de eerste uitgestrekte draf, daar was hij iets overenthousiast en schoot hij weg in galop. Dat was zonde, maar voor de rest was ik er heel blij mee.”

Workaholic
De Jazz-zoon scoorde 8’en voor zijn piaffe, passage en series. Voor de pirouettes kreeg hij zelfs het cijfer 8.5. “Ik kan eigenlijk niet meer dan tevreden zijn. Hij heeft in de Lichte Tour supergoede dingen gedaan en het is mooi dat hij die lijn nu door lijkt te zetten. Het is een ontzettend fijn paard om mee te werken. Echt een een blije gup en een workaholic, hij heeft altijd zin om te werken en gaat er altijd voor. Daarnaast merk ik bij alle paarden uit dat lijntje dat ze echt een hele goede wedstrijdmentaliteit hebben.”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners