Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Henk Dirksen ging vandaag in de regio Overijssel op pad voor de thuiskeuring. Van de tien merries die beoordeeld werden, kregen er zeven 70 exterieurpunten of meer.

De hoogste exterieurpunten waren voor de Sir Donnerhall-dochter Donfonia (uit Nilfonia keur pref prest van Contango, fokker A. Ytsma uit Surhuizum) van C. Roozeboom uit Haaksbergen. Deze 1.76m metende merrie werd gewaardeerd met 80 punten. “Dit is een grote, goed ontwikkelde merrie met een goede voorhand”, licht Henk Dirksen toe. “Ze heeft veel hardheid en kwaliteit in het fundament.”

Sportpredicaat
Vier van de vandaag aangeboden merries kregen vandaag 70 punten voor exterieur en beschikten al over het sportpredicaat. Daarmee kunnen zij direct ster worden verklaard. Een van hen is de Ustinov-dochter Cerise D (uit Unique Roos van Niveau) van fokker J. Zonnebeld uit Nijverdal. “Zij zou iets meer maat en formaat kunnen hebben, maar heeft wel een correct en hard gesteld fundament.” Eveneens 70 punten waren er voor de springmerrie Ausi B (Lupicor uit Roxette B van Animo, fokker W.C. van Ham uit Lienden) van T. Walkot uit Enschede. Deze over een correct fundament beschikkende merrie sprong al op 1.35m-niveau.

Stermerries
Ook de royaal ontwikkelde merrie Zabine (Blue Hors Zack uit Marnie van De Niro) van H. Tepperik uit Heeten had al een sportpredicaat. Zij beschikt over een sterke bovenlijn en kreeg vandaag dan ook 70 punten voor exterieur. Net als de aansprekende Wonderboy-dochter Evita (uit Sarrita B van Elegant, fokker H. Kippers uit Daarle) van M. Averesch uit Rijssen. 

MvE voor KWPN

Foto Donfonia: KWPN Regio Overijssel

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners