Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het komende hengstenselectietraject, dat op 27 november a.s. van start gaat met de eerste bezichtiging, zijn er op advies van de Fokkerijraad Rijpaard en Gelders paard diverse wijzigingen aangebracht. Zo vervalt in de toekomst de derde bezichtiging bij de rijpaarden en de Gelderse hengsten. Voor de dressuurhengsten wordt het longeren toegevoegd en vervalt in ’s Hertogenbosch bij de rijpaarden en de Geldersen de kampioenskeuring. In plaats hiervan worden de allerbeste KWPN-geregistreerde hengsten geprimeerd. Door de primering van de hengsten kunnen de meest complete hengsten extra in de schijnwerpers worden gezet en kan hierdoor aangegeven worden welke richting we op willen met de fokkerij.

De dressuurhengsten worden tussen de eerste en tweede bezichtiging gelongeerd op het KWPN-centrum in Ermelo. Op dinsdag 21 januari staat het longeren gepland voor de dressuurhengsten die zijn aangewezen voor de tweede bezichtiging. Het longeren wordt door de eigenaren/trainers zelf verzorgd. Het longeren is geen op zich zelf staand selectiemoment, maar geeft de hengstenkeuringscommissie relevante extra informatie over de betreffende hengst.

In de fokkerscafé’s, die dit voorjaar door het hele land zijn georganiseerd, werd regelmatig vraagtekens gezet bij het nut van de kampioenskeuring. De Fokkerijraad Rijpaard en Gelders paard hebben na zorgvuldige afweging het Algemeen Bestuur geadviseerd om in ’s-Hertogenbosch de kampioenskeuring te laten vervallen. Komende hengstenselectie worden dus voor het eerst de allerbeste KWPN-geregistreerde hengsten op een gelijkwaardig podium gezet, extra toegelicht en geprimeerd. Uiteraard gaan we de fokkers bij deze huldiging betrekken.

Enkele veranderingen zijn nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Ledenraad, die op woensdag 23 oktober a.s. bijeenkomt.

De inschrijving voor de komende selectieronde wordt a.s. maandag 30 september geopend. U kunt uw hengsten dan inschrijven via de agenda..

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners