Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op tienjarige leeftijd laat Explosion W zich al meten met de allerbesten. Onder Ben Maher won hij dit weekend zowel de GCT-Grand Prix als de GCL wedstrijd in New York.

Het palmares van de door Willy Wijnen gefokt Chacco-Blue zoon Explosion W (uit Uarina sport-spr prest van Baloubet du Rouet) breidt zich in rap tempo uit. In Rotterdam won hij nog individueel EK-zilver en inmiddels is hij al weer twee Global Champions Tour-overwinningen verder. Want na de grandioze winst in het hoofdnummer van Rome eerder deze maand, was het dit weekend raak in de GCT van New York.

Sterrehof’s Dante
In de barrage van de Grand Prix kregen Ben Maher en Explosion W concurrentie van zes andere combinaties. Vijf van hen wisten ook in de barrage foutloos te blijven maar aan de tijd van Maher kon niemand tippen en daarmee trok de Brit maar weer eens de felbegeerde 99.000 euro naar zich toe met het paard van Poden Farms. Marc Houtzager kon zich als vijfde opstellen met Sterrehof’s Dante sport-spr (Canturano uit Zidante ster IBOP-spr sport-dres d-oc van Phin Phin, fokker J.W.J. Soeter uit Stokkum), die ook dubbel foutloos bleef.

Winst voor Creedance
Op vrijdag bleek het duo al onverslaanbaar in het 1.50/1.55m direct op tijd, de eerste proef van de Global Champions League. Daar voegde hij een dag later in het tweede onderdeel, een 1.55/1.60m direct op tijd, nog een achtste prijs aan toe. Deze rubriek kwam op naam van Kent Farrington met de competitieve KWPN’er Creedance (Lord Z uit Camantha pref prest van Notaris, fokker Antonio Hassing uit Steggerda).

JS voor KWPN

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners