Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In meerdere regio’s vonden vandaag thuiskeuringen plaats, zo ook in Limburg waar het sterpredicaat werd toegekend aan de sport-spr merries Zerana (v.Koriander) en Creme de la Creme (v.Cardento).

Inspecteurs Arnold Kootstra en Petro Trommelen kregen in Limburg vandaag zeven spring- en één dressuurmerrie te beoordelen. Bij de springmerries kregen er vier 70 punten voor het exterieur, wat bij twee merries direct tot het sterpredicaat leidde aangezien ze al het sportpredicaat behaald hebben.

Sportmerries
Beide sport-spr merries zijn in 2004 geboren. De Koriander-dochter Zerana (uit Marja ster pref prest van Corleone, fokker M. Hageman uit Dalfsen) van G.C.M. Damen uit Ohe en Laak is geklasseerd in het 1.30m en is een halfzus van het internationale 1.50m-springpaard Valeska (v.Celano) van Raul Gonzalez Tablada. “Het is een voldoende ontwikkelde en aansprekende merrie met een mooie voorhand. Ze is iets gezonken in het middenstuk en heeft hard en correct fundament”, vertelt Arnold Kootstra. In Weert werd Jan Hoppenbrouwer’s uit Zweden geïmporteerde Cardento-dochter Creme de la Creme (uit Diora van Gourmet, fokkers J. en M. Maneschiöld) ster verklaard. Deze merrie is geklasseerd op 1.40m-niveau en is voor 2020 drachtig van Entertainer. “Dit is een goed ontwikkelde merrie met een mooie voorhand, sterke bovenlijn en eveneens correct fundament. Op het straatje toonde ze een voldoende goede stap en draf.”

Aansprekend
Met 75 punten voor exterieur kreeg de zevenjarige Hayanossa (Tolan R uit Inossa ster van Maykel, fokker J. Smidt uit Broekhuizen) van M.L.T. Tetzlaff in ’t Zandt uit Sevenum) de beste exterieurbeoordeling vandaag. Deze langgelijnde, bloedgemaakte en heel aansprekende merrie moet nog aan de aanvullende eisen voldoen om ster te worden. Dit kan door middel van het deelnemen aan een stamboekkeuring, waar minimaal 75 punten behaald moeten worden voor het vrij springen, het slagen voor een aanlegtest of het behalen van het sportpredicaat (Z+6).  

JS voor KWPN

 

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners