Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de tweede editie van sportpaardenveiling The Youngsters werden 29 paarden verkocht aan klanten vanuit de hele wereld. Kopers uit maar liefst 11 verschillende landen kochten een 3-, 4-, 5- of 6-jarig springpaard op de veiling op Waaij Stud in Nederland. De 6-jarige Unicorn (Untouched x Burggraaf) bleek de veilingtopper voor 56.000 euro en werd verkocht aan tweevoudig olympisch teamkampioen McLain Ward en Owen Rogers.

De zeer getalenteerde ruin Unicorn was de enige 6-jarige in de collectie van The Youngsters en viel op met zijn voorzichtigheid, lichtvoetigheid en afdruk aan de sprong. Voor 48.000 euro verhuist de 4-jarige hengst Keano naar de Verenigde Staten, waar hij in Colombiaans eigendom zal komen. Keano is een zoon van Monte Bellini uit Escort Lady van het Molenhof van Darco, fokkers BWG Stables B.V. uit Tubbergen en R.B.J. Dijkhuis uit Geesteren, en was is nauwverwant aan Scott Brash's en Laura Kraut’s Hello Guv’Nor, Lorenzo De Luca's en Cian O'Connor's Irenice Horta en Frank Schuttert's Lyonel D.

De andere veilingpaarden van The Youngsters gingen naar landen als Duitsland, België, Polen, Zwitserland, Koeweit en Libanon, maar enkele zeer getalenteerde jonge springpaarden bleven ook in Nederland en zullen hun carrière voortzetten bij verschillende gerenommeerde sport- en handelsstallen.

Het organiserende team van The Youngsters kijkt terug op een zeer geslaagde veilingavond vol entertainment, getalenteerde paarden en fantastische klanten en wenst de nieuwe eigenaren veel succes met hun veelbelovende nieuwe paarden.

Bron: Sportpaardenveiling The Youngsters
Foto Unicorn: FotoTrailer

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners