Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Maandag a.s. stond de aanlevering gepland van het najaarsverrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten. Door de afmelding van enkele hengsten is het komende onderzoek geannuleerd.

Drie hengsten zouden hun opwachting maken, te weten Leffe Blond (v.Dylano, fokker M.H.H. Ritsma uit Wijnjewoude) van geregistreerde Black Horses BV, Lancelot (v.Dylano, fokker E. Kruiswijk uit Loenen aan de Vecht) van de combinatie E, Kruiswijk, Black Horses BV en Stoeterij Landzicht) en Just Lucky (v.Wentworth Ebony, fokker J.A. van der Zee uit Enschede) van L. Huckriede.

Helaas zijn zowel Leffe Blond als Lancelot TP om veterinaire redenen afgemeld. De enige kandidaat voor het najaarsonderzoek zou daarmee Just Lucky zijn, die was aangemeld voor het vrijwillige onderzoek. Na goed overleg met Lambertus Huckriede heeft het Algemeen Bestuur derhalve besloten om het komende najaarsonderzoek te annuleren. Just Lucky kan aangeboden worden voor het voorjaarsverrichtingsonderzoek, tevens zijn Leffe Blond en Lancelot hierna doorverwezen.

Laatste voorjaarsonderzoek tuigpaardhengsten
De Fokkerijraad Tuigpaard heeft onlangs na ruggenspraak met hengstenhouders en inzenders het Algemeen Bestuur geadviseerd om voor tuigpaardhengsten uitsluitend een najaarsverrichtingsonderzoek te organiseren. Dit mede gezien het voordeel dat de hengsten een half jaar langer de tijd hebben om zich voor te bereiden op deze aanlegtest. Het komende voorjaarsverrichtingsonderzoek zal de laatste zijn voor de tuigpaardhengsten en alleen open staan voor hengsten die nu nog in het selectietraject zitten. Deze komen daarmee reglementair in aanmerking voor dit onderzoek in het voorjaar van 2020, zoals bovengenoemde drie hengsten. De tuigpaardhengsten die in het komende hengstenselectietraject worden aangewezen kunnen uitsluitend deelnemen aan het najaarsonderzoek.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners