Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Hermès scoorde vanochtend onder het zadel van Dinja van Liere ruim 72% in de Prix St. George. Daarmee won de hengst zijn debuut in de Lichte Tour.

Dinja van Liere en de zevenjarige Hermès (Easy Game uit Bukkie keur pref EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) wisten maar liefst 10% voor te blijven op de rest van het deelnemersveld. Daarmee schrijft de hengst in zijn debuut direct een overwinning op zijn naam. Voor de wisselseries en pirouettes kreeg de hengst meerdere 8’en.

Superfijn
“Hij liep echt superfijn en ik ben er heel blij mee”, begint Dinja tevreden. “We hebben thuis heel even doorgetraind en ik kon nu het relaxte gevoel vasthouden op wedstrijd. Hij was met losrijden al superfijn en in de proef deed hij heel goed zijn best. We hadden nog wel wat dingetjes die beter kunnen, maar geen grote fouten.”

Toekomst
“Ik ben altijd heel erg gek geweest met dit paard. Hij is altijd een favoriet van mij geweest en dat is hij nog steeds, dus het is heel leuk dat hij het nu zo goed doet. Het is een paard met een goede instelling. Als je hem voor elkaar hebt en hij wil het doen, dan doet hij het ook meteen supergoed. Daarbij is hij heel makkelijk te rijden, echt een fijn paard. Hij laat al heel veel kwaliteit om te sluiten zien richting de piaffe en passage, dus dat is een leuk vooruitzicht voor de toekomst!”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners