Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Zuidenwind won dit weekend zowel de Grand Prix als de kür op muziek op de wereldbekerkwalificatie in Tallinn. In de kür op muziek scoorde de hengst 75,063%.

In Estland stond dit weekend een Wereldbeker op het programma. In de Grand Prix waren Rose Mathisen en Zuidenwind (OO Seven uit Serendy elite pref prest PROK v.Jazz, fokker H. van Helvoirt uit Rosmalen) al de beste met een score van 68,935%. In de kür wist de Zweedse combinatie er nog een schepje bovenop te doen, daar schreven ze de overwinning met een score van ruim 75% op hun naam.

Beste gevoel
De 20 wereldbekerpunten die de combinatie verdiende in Centraal-Europese kwalificatie van Tallinn, mogen ze meenemen naar de West-Europese tussenstand. “Dit is het beste gevoel wat ik met hem in de ring heb gehad”, vertelt Rose. “De score is geen record voor ons, maar hij was zo fijn in de aanleuning en makkelijk te rijden.” De volgende wedstrijd van de combinatie is de wereldbekerkwalificatie in Herning over twee weken.

Upgrade
Op de vijfde plek eindigde tevens een KWPN-paard. De Russische Inessa Merkulova en Upgrade (stb.naam Elgin, Scandic uit Ziezo Nijke stb-ext PROK van Riverdance) moesten in de Grand Prix nog genoegen nemen met een negende plek, in de kür werden ze vijfde met een score van 70,150%.

Bron: Ridsport/MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

 

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners