Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Als eigenaar, ruiter of trainer krijgt iedereen wel eens te maken met een geblesseerd paard. In de publieke opinie wordt dat steeds meer gezien als onnodig en gaan er stemmen op om paardensport te verbieden vanuit het oogpunt van dierenwelzijn. Hoe kan er vanuit de paardenwereld tegenwicht worden geboden?

Als paardeneigenaren, ruiters, instructeurs, trainers en stalhouders kunnen we deze opinie wel degelijk tegenwicht bieden, bijvoorbeeld door het optimaliseren van het welzijn van onze paarden. Door het management aan te passen op de behoeften van het paard als diersoort, maar ook dat van jouw eigen paard als individu.

Aquatraining 
Denk als een pro en zorg voor een goed team van specialisten rondom uw paard. Voor managementadvies kunt bij Horses in Hands terecht. Dierenartsen, revalidatiespecialisten en deskundigen bundelen kennis en kunde om u te ondersteunen in het management rondom uw paard. Op deze manier wordt samengewerkt om paarden gezond te houden. Mocht uw paard toch geblesseerd raken, schakel dan tijdig een dierenarts in. Met een snelle behandeling, rust en de benodigde tijd kunnen veelblessures genezen. Soms is het echter nodig dat een paard tijdens of na een blessure gericht getraind wordt om optimaal te herstellen. Dit wordt door Horses in Hands onder andere gedaan door het aanbieden van aquatraining. Ook gezonde paarden maken bij Horses in Hands gebruik van aquatraining om kracht en souplesse te ontwikkelen. Hierdoor is te zien dat de paarden gemakkelijker tot dragen komen en zodoende verbeteren in het zwaardere werk. Paarden ontwikkelen zo ook een mooiere zelfhouding, een betere coördinatie en meer balans.


Freestyle-systeem
Paarden verblijven bij Horses in Hands in rust en stilte. De paarden kunnen revalideren en worden getraind zonder stress. De handling van Horses in Hands is gebaseerd op het Freestyle-systeem. De mensen blijven kalm en hebben hun focus volledig gericht op hun eigen houding, positie en gebaren in relatie tot het paard. Noem het natural horsemanship. Noem het vakmanschap.

KWPN.tv maakte een prachtige reportage van Horses in Hands en bracht in beeld hoe Horses in Hands kan ondersteunen in het management van uw paard.

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners