Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met de eerste veterinaire keuring is Military Boekelo-Enschede van start gegaan. Voor TeamNl was er een dag voor aanvang van het evenement andermaal slecht nieuws toen Tim Lips zijn troef Eclips af moest melden. Gelukkig kwamen de gisteren aan de jury gepresenteerde paarden van Nederland allemaal door de keuring. Vandaag begint de daadwerkelijke wedstrijd met de dressuur.

Na het afmelden van Eclips van Tim Lips bestaat het Nederlandse team nu uit Merel Blom met Ceda, Andrew Heffernan met Gideon (Lucky Boy uit Cinderella van Induc, fokker M. Bemelmans uit Enschede) en Raf Kooremans met Dimitri (Vaillant uit Jorine stb pref prest van Enrico, fokker W.H.M. Ackermans uit Bruchem). Tim Lips zal met zijn topper Bayro (Casantos uit Vanya stb van Corland, fokker H.W.J. van den Bosch uit Best) wel als vierde man fungeren. Hij zal echter niet de dressuur en de cross rijden, maar uitsluitend beschikbaar zijn voor het springen mocht een van de andere teamleden onverhoopt uitvallen. Dit kan omdat de landenwedstrijd volgens het zogenaamde Olympische format verreden wordt, waarbij een combinatie gedurende de wedstrijd mag worden vervangen. Mocht hiervoor gekozen worden, dan levert het wel 20 extra strafpunten op. Een ander gevolg van het Olympic format is dat op de eerste dressuurdag al alle teampaarden in actie komen. Lips rijdt zijn toppaard Bayro niet in de gehele wedstrijd omdat dit te zwaar is voor de schimmel. Bayro liep in het voorjaar veel wedstrijden en kwam het laatste weekend van augustus succesvol in actie tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland. Nu weer een gehele wedstrijd lopen van het kaliber Boekelo is teveel van het goede.

Boekelo is als finale wedstrijd van de FEI Nations Cup uitermate belangrijk voor TeamNL. Het is de laatste mogelijkheid om een startbewijs binnen te halen voor de Olympische Spelen in Tokio. Het laatste beschikbare startbewijs voor een team gaat naar het beste, nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten voor dit laatste team-ticket zijn Zwitserland en België. TeamNL heeft nu een kleine achterstand op Zwitserland en staat net voor België. Het dit jaar nog weinig fortuinlijke Nederlandse team zal met bondscoach Bettina Hoy er alles aan doen in Boekelo zo goed mogelijk te presteren.

TeamNL
De Nederlandse afvaardiging bij Military Boekelo-Enschede bestaat uit:
Merel Blom (Aalten) met Ceda en Chiccolino
Andrew Heffernan (Cheshire Gbr) met Gideon
Raf Kooremans (Turnhout) met Dimitri
Ilonka Kluytmans (Alphen Nb) met Image of Roses
Tim Lips (Breda) met Bayro
Jordy Wilken (Olst) met Burry Spirit
Nina de Haas (Hengstdijk) met Cocu en Divine H.E
Janneke Boonzaaijer (Renswoude) met Champ de Tailleur
Deze twee laatste amazones zijn beide lid van het KNHS Talententeam en maken hun debuut in Boekelo.

Alle starttijden en uitslagen zijn live te volgen via www.rechenstelle.de

Heel Boekelo oranje
Om de leden van TeamNL een extra hart onder de riem te steken is er een speciale actie. Iedereen die in het oranje komt, en een kaart koopt voor de zaterdag, kan dit ticket omruilen voor een passe-partout. Essentieel daarbij is wel dat de supporters in het oranje komen om op die manier heel Boekelo oranje te laten kleuren. Meer over deze actie lees je hier.

Programma Military Boekelo-Enschede 2019
Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober: Dressuur
Zaterdag 12 oktober: Cross-country
Zondag 13 oktober: Tweede veterinaire keuring en afsluitende springen

Meer informatie is te vinden op: www.military-boekelo.nl

Deelnemende KWPN-paarden
In totaal lopen er 24 KWPN-paarden mee op Military Boekelo. Naast de paarden van de Nederlandse ruiters/amazones, zien we Bart L JRA (v. United, fokker H. Litjens uit Afferden) en Bernadette Utopia (v. Colandro, fokker J.W. Dankelman uit Ommen) beide onder de Japanse vlag lopen. Voor Engeland lopen er wel vijf KWPN’ers mee: Fanta Boy (v.Lucky Boy, fokker R.W. Bongers uit Wijchen), Exellent R (Corland, fokkers VDL Stud uit Bears en Th. Groen Stal Rozenhof uit Luttelgeest), Fonbherna Lancer (v.Tangelo van de Zuuthoeve, fokker J. Regterschot uit Heerde), Bayano (v.Contendro II, fokker M.C.G. van den Oetelaar uit De Moer) en Denver (v.Numero Uno, fokker A. Noordhof-Nieborg uit Kropswolde). Zlatan (v.Indorado, fokker J. de Boer uit Nijeberkoop) en Fernando-Ukato (v.Ukato, fokker H.J. Steggink uit Manderveen) lopen beide voor Zweden mee. Australië vertegenwoordigd de twee KWPN’ers Finduss PFB (v.Saffier, fokker W.A.M. Oude Wesselink uit Geesteren) en Duke (v.Phin Phin, fokker A. van Laak uit Berkel Enschot).

Verder zijn er bij landen zoals Nieuw-Zeeland, België, Denemarken, Ierland en de Verenigde Staten de KWPN-paarden: Cleveland (v.Watermill Swatch, fokker G.A. Post uit Groningen), Beat It (v.Quidam de Revel, fokkers M.  en T.A. Rijken uit Lelystad), Calvin (v.Calypso, fokker B.J. Kleinlugtebeld uit Dalmsholte), Global Daenerys (v.Lexicon, fokkers W. Vries uit Nieuwolda en E. Venema uit Blijham) en Wizzerd (v.Wizzerd WV, fokkers C.A.M. van den Oetelaar BV uit Schijndel en M.C.J.M. Burgers uit Moergestel).

Kijk hier voor meer informatie op de FEI website

Bron: KNHS
Foto Burry Spirit: Dirk Caremans

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners