Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het ZZ-Zwaar op Geldrop Hippique was er gisteren een tweede plek voor de KWPN-goedgekeurde hengst Hennessy. Onder Remy Bastings liep de De Niro-zoon naar exact 70%.

De ZZ-Zwaar-rubriek in Geldrop was drukbezet en kende een sterk deelnemersveld. Hennessy (De Niro uit Silhouette elite pref v.Jazz, fokker Ploegmakers v Bavel uit Sint-Oedenrode) boekte de afgelopen weken al meerdere opvallend goede resultaten in het ZZ-Zwaar, ook in Geldrop wist de hengst deze lijn door te zetten.

Heel goed
“Het ging heel goed en ik was heel blij met de proef”, reageert Remy Bastings. “Het was de eerste binnenwedstrijd. We hebben wel een paar keer Hengstencompetitie gereden, maar dit was toch weer een hele andere ring. Hij heeft de laatste outdoorwedstrijden heel goed gelopen en binnen was hij eigenlijk hetzelfde!”

Fijn wedstrijdpaard
“Ik rijd graag in Geldrop. Het is een superleuke wedstrijd, maar voor de hengsten niet altijd makkelijk. De baan is aan de kant van het parkeren open met windgaas, dus ze zien vaak paarden voorbijlopen. Ik vind het fantastisch dat zo’n hengst dan in een relatief moeilijke baan zo goed bij de les blijft, hij werd er alleen maar mooier van. We kregen mooie punten en leuk commentaar van de jury, Hennessy is echt een heel fijn wedstrijdpaard aan het worden. Hij doet in de ring de oren erop, blijft lopen en is toch goed met mij bezig. Dat is heel prettig rijden.”

Toekomst
Ondanks de successen in het ZZ-Zwaar, is het Lichte Tour-debuut van de hengst nog niet gepland. “Daar heb ik wel al kort over nagedacht. De oefeningen doet hij wel. Dat is het probleem niet, en zijn instelling ook zeker niet. Het mag nog net iets meer bevestigd, zodat hij ook in de Lichte Tour meteen goed voor de dag kan komen”, blikt Remy vooruit op de toekomst van de zevenjarige hengst. 

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners