Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met een mooie zesde plaats was Bernadette Utopia dit jaar het beste-KWPN paard bij Military Boekelo. Naast de internationale wedstrijd was Boekelo ook het toneel voor het Nederlands kampioenschap en de finale van de FEI Nations Cup.

De met afstand grootste eventingwedstrijd in Nederland kon ook dit jaar weer rekenen op tienduizenden bezoekers en een  fraai deelnemersveld.  Als finale van de FEI Nations Cup is de landenwedstrijd van Military Boekelo ook ieder jaar goed bezet. Dit jaar werd de landenwedstrijd volgens het zogenaamde Olympische format verreden en was er bovendien nog een Olympisch teamticket te verdienen. Nederland, België en Zwitserland streden om dit laatste startbewijs voor de nog niet geplaatste landen. Het was uiteindelijk Zwitserland dat aan het langste eind trok. Het Nederlandse team kon dit jaar geen vuist maken en eindigde als 11e in de landenwedstrijd van Boekelo en als zesde in de eindstand van de FEI Nations Cup.

Tokio 2020
Met het oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 heeft Japan de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in goede paarden. Een van de paarden die werd aangeschaft is de inmiddels 13-jarige Bernadette Utopia (Colandro uit Ursela Utopia stb van Odermus R, fokker J.W. Dankelman uit Ommen). Met de Japanner met Kazuma Tomoto scoorde de bruine merrie een nette score van 30.80 in de dressuur. In zowel de cross als het springen voegde de combinatie geen enkele strafpunt meer toe aan deze dressuurscore. Daarmee klommen ze van de 23e plaats na de dressuur, naar de zesde plaats in de eindstand van de 99 deelnemers tellende wedstrijd. Voordat de merrie in Japanse handen kwam, was ze succesvol met de Ier Padraig McCarthy.
Op plaats 17 van de einduitslag kwam Fonbherna Lancer (Tangelo van de Zuuthoeve uit Bherna keur IBOP-spr sport-spr van Utopie, fokker J. Regterschot uit Heerde). Onder het zadel van de Engelse Izzy Taylor liep de pas negenjarige schimmel een sterke wedstrijd. Een springfout hield de combinatie uit de top tien. 

Nederlands kampioenschap
In de strijd om de Nederlandse titel ontbrak dit jaar onder meer Tim Lips. Zijn toppaard Bayro heeft een druk en goed seizoen achter de rug en Lips wilde de schimmel wat rust gunnen. Voor Boekelo had de kampioen van 2017 en 2018 zijn pijlen gericht op Eclips (v.Phin Phin), maar de vos raakte helaas kort voor Boekelo licht geblesseerd en kon niet van start. De titel kwam dit jaar in handen van Merel Blom met de in Holstein gefokte merrie Ceda. Zilver in het NK ging naar Jordy Wilken met familie fokproduct Burry Spirit (Casco uit Retina H.H. elite prest sport-spr PROK van Indoctro, fokker M.A. Bruin-Harmsen uit Wilp). De combinatie eindigde op plaats 60. Dat was net voor de nummer drie uit het NK, Raf Kooremans met Dimitri (Vaillant uit Jorine stb pref prest van Enrico, fokker W.H.M. Ackermans uit Bruchem). Dimitri werd afgelopen zomer nog door Myrle Schoones uitgebracht op het EK Young Riders, maar werd aangekocht voor Kooremans.
Merel Blom en Raf Kooremans waren beide ook lid van het Nederlands team. Derde man in de equipe van bondscoach Bettina Hoy was Andrew Heffernan met Gideon (v. Lucky Boy). De schimmel is pas acht jaar en kwam vorig jaar voor Nederland uit op het WK Jonge Eventingpaarden. De cross in Boekelo was voor de zoon van Cinderella (van Induc, fokker M. Bemelmans uit Enschede), nog te moeilijk. De combinatie liep helaas tegen wat weigeringen aan.  

Uitslagen

JvZ voor KWPN
Foto Burry Spirit: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners