Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De derde editie van de Final Foal Auction te Exloo verliep succesvol. Een totaal van 54 veulens kwamen onder de hamer tijdens deze laatste veulenveiling van het seizoen. Een Amerikaanse internationale springamazone schafte twee veulens aan op deze veiling. Het hengstveulen Odin WB (Jardonnay VDL uit Brina vb van Goodtimes, fokker L. van den Brink uit Amsterdam) en de Harley VDL-zoon Out of the Blue. Odin WB komt uit een echte sportstam, grootmoeder Irina (v.Burggraaf) bracht onder anderen het 1.60m-paard Veldheer (v.Matterhorn), de op 1.55m-niveau lopende Labors Wonderboy (v.Indoctro) en de op 1.50m-niveau springende AES-hengst Tsjakka (v.Lancelot). Out of the Blue JM is een ET-veulen en komt uit de elite EPTM-spr D-OC-merrie JM Blue van.Zirocco Blue VDL, fokker J.M. Wagenaar uit Schagerbrug). Deze JM Blue is weer een halfzus van de KWPN-gekeurde Tenerife VDL.

Veilingtopper Oubalia
Het duurste veulen was de zeer goed gemodelleerde Oubalia (Eldorado van de Zeshoek, fokker H. Westerd uit Daarle) uit de Balia stam. De moeder van dit veulen, Ubalia SHB elite pref prest IBOP PROK van Indoctro, bracht al vier sportpaarden die op 1.35m-niveau en hoger lopen. Oubalia werd verkocht voor een bedrag van € 5.600, -. De fijn galopperende Osborn (Poker de Mariposa uit Daydream elite IBOP-spr D-OC van Vingino, fokker J. Schottert uit Beerze) werd afgeslagen voor een bedrag van € 5.200, -, en was daarmee het twee na duurste springveulen.

Jonge dressuur amazones aan zet
Bij de dressuurveulens was de Franklin-dochter Olivia-Rebelle (uit Belle elite IBOP-dres PROK van Jazz, fokker D.A. Nigten uit Beilen) de topper. Dit goed bewegende merrieveulen werd afgeslagen voor een bedrag van € 5.400, -. De In Style- zoon On Top uit Aimantacara C elite pref IBOP-dres PROK van Don Schufro, fokker J. Paas uit Emmen) wordt verkocht aan een telefonische bieder voor € 4.800, -, dit veulen blijft in Nederland. Ook de Governor-dochter Ojesslynn (uit Rhoslynn van De Niro, fokker H. van der Wal uit Tytsjerk) was populair en werd uiteindelijk eveneens afgeslagen voor een bedrag van € 4.800, -. De familie Hooge, vaste klant bij de Final Foal Auction, schafte twee fijne dressuurveulens aan. Dressuuramazone Marjan Hooge heeft met Olivia (Henkie uit Vivaldi keur pref van Ferro, fokker B.F. Hoeksema uit Grootegast) en Ostara Vrouwe (Jupiler S uit Frühling Vrouwe ster sport-dres D-OC van Voice, fokker T.E. Mulder-Dolsma uit Dwingeloo) twee nieuwe toppers in de dop. De dressuurveulens waren geliefd bij de jonge dressuuramazones, want ook de Subtop amazone Margot Arkema schafte een veulen aan. Oliver Twist (Incognito uit Waikiki Dee ster van Ovidius, fokker N.M. Postma uit Annen) mag zijn intrede nemen in de stallen van Arkema.

Met een gemiddelde prijs die hoger lag dan het voorgaande jaar, de goede sfeer en het enthousiasme onder zowel de fokkers als de kopers, kijkt de organisatie met tevredenheid terug op dit mooie evenement.

Bron: Final Foal Auction
Foto: Anniek de Wit

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners