Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Geen Sale of the Rising Stars zonder een ‘opwarmertje’ van de veiling. Geheel volgens traditie wordt op vrijdagavond 18 oktober een bronzen beeld geveild waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan een goed doel. Veilingorganisator Teus en echtgenote Bea van den Brink dragen het Prinses Maxima Centrum in Utrecht een warm hart toe, daar waar maar één doel geldt: Elk kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

In de Sale of the Rising Stars op Jumping Zwolle is de hoofdrol weggelegd voor de collectie jonge, beloftevolle springpaarden, maar jaar op jaar blijkt dat de bezoekers ook de bronzen beelden van kunstenares Jacqueliene van der Veer waarderen en het daaraan gekoppelde goede doel. In opdracht vervaardigt zij de meest prachtige beelden van paarden, honden, portretten, borstbeelden en tuinbeelden, die in binnen- en buitenland gewild zijn.

Internationale potentie
Naast het spelende bronzen paard heeft Teus van den Brink nog meer eyecatchers voor de avond uitgezocht. Maar liefst elf jonge springpaarden van drie tot en met vijf jaar passeren de revue. “Het hele jaar ben ik bezig geweest om de beste jonge paarden te selecteren. Paarden die we straks in de internationale piste kunnen terugzien en zelfs enkele die al wat internationale ervaring hebben opgedaan in de Youngster Tour. De ingrediënten zijn aanwezig, nu is het aan de toekomstige ruiter om het talent verder tot uiting te laten komen.”

Uit Royal Queen
Zelf fokte Teus van den Brink de vierjarige Krystal VDB (v.Cicero Z Van Paemel) uit de bekende Royal Queen ster sport-spr van Nassau waarmee de nog zeer jonge Dennis van den Brink bijzonder succesvol was. Dennis was pas vijftien jaar toen ze vijfde werden op het WK voor zesjarigen, het jaar daarop werden ze Nederlands kampioen junioren, wonnen ze de VION Cup voor zevenjarigen en finishten ze als vierde in Lanaken.

Na acht edities Sale of the Rising Stars kan er op geweldige successen teruggeblikt worden. Er gaat nauwelijks een week voorbij of geveilde paarden zijn ergens ter wereld internationaal gestart. Frederiks (Carambole uit Cuhr ster PROK van Up To Date, fokker H. Bakker uit Tollebeek) en Guayarmina WV (Wizzerd WV uit Anouk vb van Royal Bravouer, fokker comb. Wessels/Vetker uit Wierden) hebben dit jaar hun Global Champions Tour debuut gemaakt met Bronislav Chudyba, Foot Loose (Baltic VDL uit Jewel stb prefprest van Cavalier, fokker A.J.W. Smit uit Mildam) is doorgebroken op 1.60m-niveau met Pedro Muylaert en Frasier (Carambole uit Bloem stb-ext van Padinus, fokker M.J. Hoopman uit Wijhe) heeft zijn eerste 1.55m Grote Prijzen achter de rug met Dennis van den Brink.

Embryo van Chacco Blue
Gezien de wereldwijde vraag naar Chacco Blue-nakomelingen, is er zelfs een ongeboren veulen in de catalogus opgenomen, gefokt uit een Cassini I-merrie en tevens halfzus van enkele Grand Prix-springpaarden.

De veilingpaarden worden op vrijdag 18 oktober rond 16.30 uur onder het zadel gepresenteerd op Jumping Zwolle, waarna ze op het voorterrein uitgeprobeerd kunnen worden. De veiling start omstreeks 21.15 uur.

Bron: Sale of the Rising Stars
Foto: Krystal VDB

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners