Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Een vlotte rit met de vlug van de grond springende Kweasy Easy leverde Rielke Roeland de winst op in de bij de 4-jarigen. De afstamming van Arrezzo VDL uit Bearixt R. elite IBOP-spr PROK van Indorado, fokker Mts. J.J. & D.P. Reitsma uit Driezum) kwam geen moment in de buurt van het hout en sprong in een vlot tempo naar de winst. De tweede plek ging naar Marcel de Boer met de super in de manieren springende Karel Doorman,(Dakar VDL uit Fyenda P ster EPTM-spr sport-spr PROK van Hickstead, fokker J. Poppen uit Vledder). Op een gedeelde derde plaats eindigden Soraya Nijssen met de F-One USA-nakomeling Kansas USA (uit Romanova ster pref prest PROK van Ferro, fokker H.G.W. Schouten uit Hummelo) en Renske Geertman met de wederom van een VDL-hengst afstammende Kybalia SHM (Baltic VDL uit Gin Gin Balia SMH elite sport-spr PROK D-OC van Chin Chin, fokker M. Hovenga uit Jelsum).

Bij de 6- en 7-jarigen stond Henk Frederiks met maar liefst vier paarden op de startlijst. Met de door zijn schoonfamilie gefokte Harm B (Edorado van de  Zeshoek uit Urzelina elite sport-spr PROK van Guidam, fokker H. Bakker uit Tollebeek) was hij ruim twee seconden sneller dan de nummer twee Frank Buitenhuis met Ivory (Nabab de Reve uit Euforie vb van Marius Claudius, fokker W. Hoogeslag uit Haarle). De derde plek ging weer naar Henk Frederiks, dit keer met Impian D (Bubalu VDL uit Outlaw D ster prest sport-spr D-OC van Lux, fokker H.K. van Doorn uit Lunteren). Bij de 5-jarigen ging de winst naar Ties Rothstegge met Joey A (Numero Uno uit Udjilla stb van Voltaire, fokker N. Hulstein uit Holten), voor Judith Vetker met de familie Vetker gefokte Joyweis WV (Elvis ter Putte uit Maywies ster prest van Glennridge, fokker comb. Wessels/Vetker uit Wierden), voor Bas van de Burg met Jagossi (v.Dakar TN).

Top 3 per rubriek:
Uitslag 4-jarigen:

1. Rielke Roeland met Kweasy Easy, 25,0 (8,5x2)/8,0
2. Marcel de Boer met Karel Doorman, 24,0 (8,5x2)/7,0
3. Soraya Nijssen met Kansas USA, 23,5 (8,0x2)/7,5
3. Renske Geertman met Kybalia SMH, 23,5 (8,0x2)/7,5

Uitslag 5-jarigen:
1. Ties Rothstegge met Joey A, 0/032,76 
2. Judith Vetker met Joyweis WV, 0/0/34,00
3. Bas Van den Burg met Jagossi, 0/0/34,32

Uitslag 6- en 7-jarigen:
1. Henk Frederiks met Harm-B, 0/0/33,03
2. Frank Buitenhuis met Ivory, 0/0/35,08
3. Henk Frederiks met Impian D, 0/0/35,11                                          

De volledige uitslagen kunt u vinden op www.jongepaardencompetitie.nl

De 2e selectiewedstrijd van de GMB jongepaardencompetitie staat aanstaande zaterdag gepland in Denekamp. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd. De toegang is gratis.

Bron: GMB Jonge Paarden Competitie

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners