Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Hunter-Jumper Equitation Holland biedt ruiters en amazones een nieuwe tak van sport aan via clinics en springwedstrijden gebaseerd op vaardigheid en niet op snelheid. Hunter-Jumper Equitation Holland organiseert aankomend weekend op Manege de Molenheide in Schijndel een tweedaagse wedstrijd. 

Hunterrubrieken
In de hunterrubrieken gaat het met name om de beweging, kwaliteit en springtechniek van het paard of de pony.

Equitationrubrieken
In de Equitationrubrieken staat de rijtechniek van de ruiter en de harmonieuze samenwerking tussen paard en ruiter centraal. Het springparcours is iets technischer en bevat ook een test, zoals het springen van een hindernis vanuit de draf of halthouden na een sprong. 

Zadelrubrieken
In de zadelrubrieken wordt er gelet op de harmonie tussen ruiter en pony en het correct rijden. De pony of het paard dat zich het meest plezierig laat rijden zal zeer hoog eindigen! In de hunterrubrieken moeten de paarden en pony's met een lange hals voorgesteld worden, in de Equitation zadelrubriek mogen ze wat ronder zijn in de hals, maar wel met de neus voor de loodlijn. De deelnemers zullen een stukje moeten doorzitten in draf. In galop wordt een 'forward seat' geapprecieerd. Geen verlichte zit (dus niet staan in de beugels), maar een 'lichte zit' met je bovenlichaam iets naar voren.

Door het organiseren van wedstrijden met lage hindernissen is Hunter-Jumper Equitation Holland voor velen haalbaar. Van deze paardvriendelijke discipline kan het hele gezin genieten. Voor de professionele ruiters bestaat de mogelijkheid om mee te doen in de gevorderde rubrieken om hun paarden te trainen als hunters en Equitation paarden met het oog op de verkoop. 
Wij bieden door heel Nederland clinics aan voor ruiters, trainers en juryleden. Via Hunter-Jumper Equitation Holland is tevens een trainer- of jurycertificaal te behalen.

Inschrijving en programma

Bron: Hunter-Jumper Equitation Holland
Foto: Jeroen Spoolder

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners