Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op 18 september ontvingen Hetty Schreurs en Marianne Sloet uit handen van Virbac-directeur Albert Vroege zeven luxe chipreaders.

Deze chipreaders zijn beschikbaar gesteld om het werk van de inspecteurs van het Keurmerk Paard en Welzijn te vergemakkelijken. Virbac is nauw betrokken bij de paardenhouderij en heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan. Vroege: "Wij vinden het Keurmerk Paard en Welzijn een zeer goed initiatief en willen graag op deze wijze bijdragen zodat de inspecteurs op efficiënte wijze te werk kunnen gaan."

Voorzitter Hetty Schreurs is ontzettend blij met deze bijdrage van Virbac, de chipreaders betekenden een flinke investering voor onze stichting. Met deze bijdrage van Virbac kunnen wij onze middelen investeren in andere ontwikkelingen omtrent het Keurmerk.

Eerste KPW’s uitgereikt
Na overname van het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) door de Sectorraad Paarden, is Pensionstal/Stoeterij Geere-stein het eerste bedrijf dat het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS wist te behalen. Genoeg reden voor voorzitter van Stichting Welzijn Paard, Hetty Schreurs om naar Doorn af te reizen en het Keurmerk persoonlijk te overhandigen. "Een grote pensionstal waar voor alle paarden volop vrije beweging wordt aangeboden. Ik ben vooral onder de indruk van de praktische opzet van het bedrijf en de wijze waarop paardenwelzijn is geïmplementeerd in de bedrijfsvoering", aldus Schreurs.

Inmiddels is het Keurmerk Paard en Welzijn toegekend aan meerdere bedrijven te weten, Boerderij Sinneveld en recentelijk ook aan De Paardenkamp in Soest (KPW plus), Horsefit & Wellness/Lekweidestal in Bergambacht (KPW plus) en Academy Bartels te Hooge Mierde.

Wilt u het Keurmerk Paard en Welzijn aanvragen? Stuur dan een email naar info@keurmerkpaardenwelzijn.nl

Bron: Persbericht KPW
Foto: Onno van der Veen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners