Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de fraaie Manege De Prinsenstad namen vandaag tien merries deel aan de IBOP, waarvan er zeven konden slagen. De hoogste score ging naar de Freedom-dochter Kiekeboe van Hans de Roover.

Alle vier deelnemende springmerries slaagden voor de IBOP, waaronder de vierjarige Kiekeboe (Freedom uit Geneve keur IBOP-spr van Tolan R) van fokker Hans de Roover uit Strijbeek met 80,5 punten. “Deze merrie liet zich goed rijden en bewerken, en toonde een constante verrichting. Ze springt met goede afdruk, lichaamsgebruik en sprongafloop. Ze was nog iets wisselend in de voorbeentechniek en toonde ruim voldoende vermogen”, licht inspecteur Arnold Kootstra toe. De merrie werd dankzij deze IBOP direct keur.

Goede techniek in draf
Van de zes dressuurmerries slaagden er drie. De driejarige Larah Ubaulina (UB40 uit Baulina keur IBOP-dres pref van Contango) van fokker A. Harteveld van Herk uit Pijnacker kwam uit op 80 punten. “Deze merrie draaft met een hele mooie techniek, en goede houding en balans. Ook in galop toont ze haar kwaliteit, waarbij ze nog iets losser zou mogen blijven. Ze stapt ruim, en kon daarbij iets sneller aantreden vanuit het achterbeen. Ook met de bewerkbaarheid en instelling maakte deze driejarige merrie een positieve indruk en daarmee kon ze vandaag ook direct elite worden verklaard”, vertelt inspecteur Floor Dröge.

Thuiskeuring
Aansluitend kon Arnold Kootstra nog twee merries opnemen in het stamboek via de thuiskeuringen in Zuid-Holland. Beide merries kregen een sterwaardige exterieurscore. Zo kwam de driejarige Cornet Obolensky-dochter La Zsa Zsa (uit Zsa Zsa elite IBOP-spr sport-spr prest PROK van Sam R) van fokker C.C. Huisman-Horst uit Mookhoek 75 punten voor het exterieur. “Dit is een royaal ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat, een mooi aansprekend front heeft en een bespierde hals. Ze heeft een sterke lendenpartij en goed ontwikkeld fundament”, vertelt hij. De twaalfjarige Comba’s Flemming (Sydney uit Opaal keur van Silvio II) van J. Slegtenhorst uit Puttershoek kreeg 70 punten. Deze iets arm bespierde merrie zoogt een veulen, staat goed in het rechthoeksmodel, heeft een aansprekend front en goed gevormde croupe, en heeft hard fundament.

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners