Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met een score van 74,083% won de KWPN-goedgekeurde hengst Cum Laude gisteren de finale van de Roelofsen Horse Trucks Competitie tijdens Jumping Zwolle.

De afgelopen maanden stonden meerdere selectiewedstrijden in het teken van de Roelofsen Competitie. Daaruit werden slechts tien combinaties geselecteerd voor de kür op muziek finale, verdeeld over het ZZ-Zwaar, de Lichte Tour en de Zware Tour. Vai Bruntink wist in de finale met Cum Laude (Apache uit Pacharel T pref pres van Weltmeyer, fokker J.A.M. Schel uit Linden) de rest van het deelnemersveld achter zich te laten. Met een score van 73,458% werd de KWPN-goedgekeurde hengst Hitmaker (Wynton uit Maduna elite D-OC van Cabochon, fokker K. van Zaanen uit Amsterdam) tweede. Jennifer Sekreve en Hitmaker sluiten hiermee een succesvolle tijd in het ZZ-Zwaar af.  

Onder de indruk
“Ik ben hartstikke blij met de overwinning”, reageert Vai. “De kür vind ik met Cum Laude het leukste om te rijden, al heeft hij hem weleens beter gelopen dan gisteren. Het was de eerste indoorwedstrijd en een behoorlijke ambiance. Daardoor was hij ietsje onder de indruk en een beetje afgeleid. Ondanks dat het weleens beter ging, zijn er ook heel veel dingen die absoluut heel goed waren. Ik mag niet anders dan tevreden zijn en ik weet dat er nog veel meer inzit. Ik ben hartstikke blij hoe hij het gedaan heeft in zo’n baan.”

Roelofsen Competitie
Vai is enthousiast over de Roelofsen Competitie. “Er waren best veel inschrijvingen, ook al mocht er maar een select groepje naar de finale. Jumping Zwolle is een heel mooi evenement en de baan was prachtig aangekleed. Zelfs een nuchtere hengst als Cum Laude moest even wennen aan deze ambiance. Het is een hele goede ervaring en een leuke competitie geweest, met een hele mooie hoofdprijs van Roelofsen. Ik hoop dat ze dit volgend jaar weer gaan organiseren!”

Druk seizoen
Voor Cum Laude staan er voorlopig geen wedstrijden meer op de planning. “Hij heeft best een drukke zomer gehad. We hebben veel wedstrijden gereden, zijn een paar keer internationaal gestart en hij heeft het druk gehad met dekken. Ik ben superblij dat hij populair is als hengst, maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Daarom ga ik hem nu even een paar maanden rustig doortrainen, een beetje de druk eraf. Het is voor de aankomende tijd wel even genoeg geweest.”

MvE voor KWPN

Foto: Anniek de Wit

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners