Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Inspecteurs Bart Bax en Arnold Kootstra beoordeelden vandaag zeven merries op thuiskeuringen in Gelderland, waarvan er zes minimaal 70 punten kregen voor het exterieur. Eén van hen werd direct ster.

Bij de vier dressuurpaarden liepen de exterieurscores uiteen van 65 tot 75. De hoogste score was er voor de zesjarige Wup-dochter Indivu (uit Déjá Vu d-oc van Jazz, fokker T.M.A. Ensink-Rikhof uit Rossum) van A. Wagenaar uit Apeldoorn. “Deze merrie is Z1-geklasseerd dus is al hard op weg naar het sportpredicaat. Wanneer ze de daarvoor vereiste sportstand van Z2+1 heeft bereikt, wordt Indivu direct ster. Ze is een voldoende ontwikkelde, chique merrie met een sprekend hoofd en sterke bovenlijn. Haar fundament is correct en hard”, vertelt Bart Bax. De Scandic-dochter Gold Digger (uit Zenzini ster van Farrington, fokker C.A.M. van Wijk uit Enschede) van M.H.G. Scholte uit Oene is al geklasseerd in het Z2 en kon zo via de thuiskeuring gelijk ster worden. “De Scandic-merrie staat goed in het rechthoeksmodel, is goed ontwikkeld en heeft een mooie voorhand. Ze is wat strak op de lendenpartij en stapt met veel ruimte en tact.” Voor het exterieur kreeg Gold Digger 70 punten, voor de stap 80.

Stam van Germanico T
Bij fokker S. Bouwman uit Etten werden drie springpaarden beoordeeld. De dertienjarige Casco-dochter Blondie (uit Venus elite IBOP-spr sport-spr PROK van Tangelo van de Zuuthoeve, fokker Vincent te Poele uit Lievelde) en twee van haar mannelijke nakomelingen. Alle drie kregen ze 70 punten, waarmee de jonge ruinen Kalando (v.Elton John) en Lantico (v.Hermantico) exterieurmatig sterwaardig zijn en de moeder Blondie een eerste stap richting het sterpredicaat heeft gezet. “Blondie is een aansprekende, goed in het rechthoeksmodel staande merrie met goede halslengte. Met haar 1.60m is ze niets te groot maar de lengte, goede bovenlijn, aansprekendheid en het correcte fundament zijn sterke punten. Haar beide zonen zijn goed ontwikkeld, staan eveneens goed in het rechthoeksmodel en hebben een sterke bovenlijn”, licht Arnold Kootstra toe. Blondie komt uit een goede sportstam, want haar moeder Venus heeft op het hoogste niveau gepresteerd met Kent Farrington en leverde ook al het internationale 1.50m-springpaard Calais (v.Ultimo). Onlangs is er in het KWPN Magazine een artikel verschenen over Blondie’s grootmoeder Pascha W, in de serie ‘De merrie maakt het verschil’, als moeder van onder meer het goed presterende Grand Prix-paard Germanico T (v.Numero Uno).

JS voor KWPN / Archieffoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners