Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het Franse LR Lion d’Angers is het WK voor jonge eventingpaarden van start gegaan met de dressuur. Bij de zesjarige paarden heeft KWPN’er Inchello DHI overtuigend de leiding gepakt.

De bruine Inchello DHI (Chello III VDL uit Barbarena O.A. keur IBOP-spr van Montreal, fokker J. Kazemier uit Oldekerk) wordt gereden door Yasmin Sanderson. Deze in Engeland gevestigde amazone heeft een Noors paspoort en rijdt dan ook onder Noorse vlag. De combinatie scoorde net geen 74% en gaat met een knappe score van 26.3 vandaag van start in de cross.

Na twee dagen dressuur is Herby (Zirocco Blue VDL uit Naomi ster sport-spr van Ferro, fokker W.H. van Hoof uit Netersel), onder het zadel van Tim Lips het hoogste geplaatste KWPN-paard bij het WK voor zevenjarige eventingpaarden. De zoon van Zirocco Blue staat voorlopig vijfde. Het vosje van Lips ploeterde heel dapper door de modder van de dressuurbaan in het Franse Le Lion d’Angers en scoorde 72% wat 28 strafpunten betekent. Het verder prachtige terrein heeft de afgelopen dagen heel veel regen gehad. Op plaats 13 staat Happy Boy (Indoctro uit W.Amelusina 17 ster van Odermus R, fokker A. Rijpma uit Lieveren) met Nieuw Zeelander Tim Price in het zadel. De combinatie staat op een score van 30.1. De Nederlandse amazones en KNHS Talententeamleden Nina de Haas en Sanne de Jong reden ook beide - gezien de omstandigheden - een knappe proef. Nina reed Houdini (Dakar VDL uit Ocieni R keur prest van Indorado, fokker P.J. Bogerd uit Oosterhout) naar een score van 33 en plaats 36, Hatary MBF (Quasimodo vd Molendreef uit Amberley Z van Air Jordan Z, fokker A.G.C. Verkerk uit Hoofddorp) en Sanne kwamen op 34.2 en plaats 45. Vandaag wacht de combinaties een prachtige, maar uitdagende cross.

Foto Inchello DHI: Dirk Caremans
JvZ voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners