Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De online van eventingpaarden via ET Auction is uitgebreid. Vanaf nu staan behalve geselecteerde veulens en topembryo’s ook vijf gereden jonge paarden online. Renske Kroeze en Janneke Boonzaaijer hebben de paarden in training, een impressie van hun vorderingen is bij elk paard te zien. De online veiling start op donderdag 24 oktober om 10.00 uur en duurt tot maandag 28 oktober 20.00 uur.

Keara Utopia van het Buiten-land is een van de opvallende jonge paarden, een Herald 3-merrie uit een Valliant-moeder. Ze komt uit de Utopia oftewel de Lady Reveil-stam die al heel wat Grand Prix-paarden in springen en dressuur heeft opgeleverd. Met het Heraldik-bloed lijkt de basis voor succes in de eventingsport een goede kans te hebben, zeker omdat de nakomelingen uit deze lijn het zeer goed doen in de sport, met een zeer fijne galop en met veel tact en vermogen. Keara is nog maar kort onder het zadel maar pakt alles zeer goed op. Janneke Boonzaaijer vertelt over Keara: “Een fijn paard met veel kwaliteiten voor de sport. Eerlijk en betrouwbaar, wel een scherp paard met veel bloed en karakter.”

Renske Kroeze op haar beurt is zeer te spreken over Keizer: “Een elastisch paard met veel bloed. Ook heeft het paard drie fijne gangen, echt een paard voor de toekomst!” De vader van Keizer is Grand Slam (Cardento x Heartbreaker x Mr. Blue), die bij het KWPN werd goedgekeurd met een recordscore van 90 en inmiddels 1.40m springt. Moeder Bona Dea, dochter van de veelzijdige Goodtimes, gaf in combinatie met Eldorado van de Zeshoek reeds het CCI2*-eventingpaard Gideon, tevens komt het 1.45m-paard Faunus (v.Diamant de Semilly) uit dezelfde moeder als Keizer. Overgrootmoeder Lolette gaf maar liefst vijf paarden die uitkomen op 1.50m- of 1.60m-niveau.

Initiatiefnemer René van der Leest heeft alle vertrouwen in de veiling: “Van de meest toonaangevende namen uit de eventingwereld krijg ik heel positieve reacties, vooral op de kwaliteit van de veulens en de jonge paarden. En inmiddels vormen zich ook groepjes mensen die samen hebben besloten om een van de paarden te kopen. Ik ben heel benieuwd!”

Kijk voor de volledige collectie op https://et-auction.com/nl/home. Renske Kroeze traint de paarden Kwadwo Tandhof, Question Mark H.E. Z en Keizer, Janneke Boonzaaijer traint Keara van het Buiten-land en Flynn. Om een training te bekijken of een van de paarden te proberen, kunnen de amazones gebeld worden. Renske Kroeze op +31 618 275738, Janneke Boonzaaijer op +31 627 915365.

Bron: Persbericht

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners