Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de CDI3* van Herning wonnen Daniel Bachmann Andersen en de KWPN-erkende Blue Hors Don Olymbrio na de Grand Prix ook de Grand Prix Special met een score van 79,702%.

Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Don Olymbrio werden bij alle jury’s unaniem op de eerste plek gezet. Ze kregen een score van bijna 80% van het jurykorps en bleven daarmee bijna 7% voor op de rest van het deelnemersveld. Dit puntentotaal is voor Don Olymbrio (Jazz uit Olymbria keur pref van Ferro, fokker J. Lamers uit Oss) een nieuw persoonlijk record in de Grand Prix Special. Op de vierde plek eindigde eveneens een KWPN-gefokt paard. Dit was Zippo (Rousseau uit Niky stb v.Haarlem, fokker W. van Rooy uit Bergeijk) onder het zadel van Patrick van der Meer, zij scoorden 70,298%.

Sterke punten
De laatste wedstrijd van Don Olymbrio was de Nations Cup in Aken, waar hij zesde werd in de Grand Prix en de Special. “Sindsdien loopt hij thuis echt fantastisch”, vertelt Daniel. “Donderdag in de Grand Prix ging het allemaal al heel makkelijk, dat was echt een fijne proef. Hij werd door de proef heen steeds beter. Vandaag liep hij echt geweldig, van het begin tot het einde. Het was een hele goede Special waarin ik al zijn sterke punten kon laten zien. Een score van bijna 80% en een persoonlijk record is super. Ik denk dat dit ook echt zijn beste proef tot nu toe was.”

Ondanks dat het nog niet officieel is bekendgemaakt welke combinaties van start komen in de Saab Top 10 in Stockholm, houdt Daniel in de wedstrijdplanning van Don Olymbrio rekening met deze wedstrijd.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners