Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-erkende Blue Hors Zack was in de Grand Prix van de wereldbekerkwalificatie in Herning het beste Nederlands gefokte paard. De hengst werd met 74,739% vijfde.

Onder Daniel Bachmann Andersen loopt Blue Hors Zack (Rousseau uit Orona ster pref prest IBOP-dr v.Jazz, fokker B. Wilschut uit Bosschenhoofd) dit weekend zijn eerste indoorwedstrijd van het seizoen. De hengst liet vandaag in Herning goede onderdelen zien, maar fouten in de wisselserie drukten de score. Daardoor moest de combinatie vandaag genoegen nemen met een vijfde plek. De overwinning kwam met 83,022% in handen van Cathrine Dufour en de negenjarige Bohemian, een in Westfalen gefokte zoon van de KWPN-hengst Bordeaux.

Spanning
“Vandaag hebben we helaas niet onze beste proef neergezet”, aldus Daniel. “Zack was wat gespannen, dat zorgde voor wat fouten. De spanning was zichtbaar in de piaffe en passage aan het begin van de proef en de wisselserie om de pas. Ik kon met Zack vandaag niet het beeld van de laatste wedstrijden laten zien. Dat is soms een beetje hoe hij is met de eerste indoorwedstrijden. De Grand Prix van Herning vorig jaar was ook niet zijn beste proef, maar hij werd daarna steeds beter. Ik ken hem, en ik weet dat we wel weer een revanche zullen maken.”

Uitslagen
Adelinde Cornelissen en Zephyr (Jazz uit Liagonda vb v.Farmer, fokker W.P.J. Cornelissen uit Beilen) eindigden met een score van 72,935% één plek onder Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zack. Hans Peter Minderhoud en Zanardi (Rubels uit Ilieze keur sport-dr v.Avignon, fokker A.Spronk-Franken uit Oldebroek) werden met 72,804% zevende. Ook de Johnson-zoon Boston STH (Johnson uit Volmie ster v. Quattro B, fokker J.W. Temmink uit Vorden) liep een goede proef, hij werd onder Denise Nekeman met 72,130% negende. Net voor Rose Mathisen en de KWPN-goedgekeurde hengst Zuidenwind (OO Seven uit Serendy elite pref prest PROK v.Jazz, fokker H. van Helvoirt uit Rosmalen). Zij scoorden 71,456%. Patrick van der Meer en Chinook (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC v.Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwyk) werden met 71,261% elfde. Morgen staar de kür op muziek op het programma in Herning.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners