Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de wereldbekerkwalificatie in Herning heeft de KWPN-erkende hengst Blue Hors Zack na een vijfde plek in de Grad Prix ook een vijfde plek behaald in de kür op muziek.

Onder het zadel van Daniel Bachmann Andersen kreeg Blue Hors Zack (Rousseau uit Orona ster pref prest IBOP-dr v.Jazz, fokker B. Wilschut uit Bosschenhoofd) in de Grand Prix te kampen met wat spanning op deze eerste indoorwedstrijd van het seizoen. Ook in de kür op muziek was de hengst nog niet op zijn allerbest, waardoor de score uitkwam op 80,485%.

Simpeler
“Hij was in de kür wederom wat gespannen, daardoor hadden we wat foutjes door de gehele proef”, begint Daniel. “Ik kon niet het niveau laten zien waarop hij normaal presteert, maar dat was ook een keuze. Hij liet gisteren voelen dat hij niet helemaal op zijn gemak was in de ring, ik weet niet waarom. Daardoor heb ik besloten de druk er wat af te laten en wat simpeler te rijden, dat kost punten. Normaal hebben we wat meer 8’en en 9’ens, maar nu lag de focus op de ontspanning. Het is nog steeds een mooi resultaat waar ik tevreden mee kan zijn en ik ben heel blij met Zack. We werken tenslotte met paarden, ik kan een keer een slechte dag hebben, maar hij ook. Hij heeft een lang seizoen achter de rug, dus hij krijgt nu wat vakantie. Volgend jaar gaan we rustig aan weer een wedstrijdplanning voor hem maken.  

Uitslagen
De kür werd net als de Grand Prix gewonnen door Cathrine Dufour en Bohemian (v.Bordeaux). Op de zesde plek eindigde Hans Peter Minderhoud met zijn schimmel GLOCK’s Zanardi (Rubels uit Ilieze keur sport-dr v.Avignon, fokker A.Spronk-Franken uit Oldebroek), de hengst bleef met een score van 79,675% nipt onder de 80%. Adelinde Cornelissen en de Jazz-zoon Zephyr (uit Liagonda vb v.Farmer, fokker W.P.J. Cornelissen uit Beilen) werden met een score van 77,610% achtste, net voor Denise Nekeman en Boston STH (Johnson uit Volmie ster v. Quattro B, fokker J.W. Temmink uit Vorden). Zij sloten deze wereldbekerkwalificatie af met 77,235%. Patrick van der Meer en Chinook (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC v.Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwyk) vielen met 76,305% net buiten de top tien en werden elfde. Ook de KWPN-goedgekeurde Zuidenwind (OO Seven uit Serendy elite pref prest PROK v.Jazz, fokker H. van Helvoirt uit Rosmalen) plaatste zich voor de kür op muziek, met een score van 75,705% werd hij als dertiende geplaatst.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners