Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Winnaar VWF dressuur bij Manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal werd zaterdag 19 oktober jl. de vos hengst Live Dream (Desperado uit Ujenente vb van Diamond Hit) van geregistreerde Ad Valk en fokker D.H. van Heerde uit Epe, de zeer goed stappende hengst Live Dream werd voorgesteld door Ingrid Malan. Live Dream is een hoogbenig, langgelijnd paard die drie zeer goede gangen heeft, aldus jury Philipp Hess, die het paard overreed.

De tweede plaats in de finale was voor de imponerende, sensibele Lafhira Briar uit Faphira ster voorl.keur van Westpoint) met Franka Loos in het zadel,  Lafhira is in eigendom van Antoinette Zandstra en is gefokt door H.G. van de Lei-Lantinga uit Houwerzijl. De merrie is drachtig van Escamillo. Lafhira gaf een hele fijne verbinding naar de hand toe, een stoer paard met een prachtig front.

De derde plaats was voor de donkerbruine ruin Lucky Star (Everdale uit Zabrina keur IBOP-dres van Sonique) met Charlotte Fry van eigenaar Gert Jan van Olst en fokker P.M. Both uit Lopik, een paard met een heel mooi model en een zeer goede galop, 

De finale telde drie paarden die over gereden werden door de jury. Het jury corps bestond uit Ton de Kok en Philippe Hess, die de paarden bijzonder fijn voorstelde. De beide showblokken werden ingevuld door KWPN-goedgekeurde hengsten. Kim Koolen stelde de hengst For Ferrero (For Romance I uit Dubai Millenium van Don Crusador, fokker Stal De Biebosschen BVBA uit Londerzeel) van Gunter Nelis en Stal van Sande heel fijn voor. Dinja van Liere stelde de stoere hengst Joop TC (Ravel uit Ziezo ster voorl.keur van Krack C, fokker T.J.M. Coomans uit Oud-Beijerland) van eigenaren Tim Coomans, C. Dunkerton en Lennart Bos zeer goed voor. Naarmate de hengst ouder wordt zie je zijn kwaliteiten, een echte krachtpatser die veel mogelijkheden voor het zwaardere werk toont.

Uitslag

Bron: VWF Dressuur
Foto: Live Dream

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners