Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Keizer was de topper van de online eventing veiling via ET Auction. De vierjarige ruin van Grand Slam uit Bona Dea stb PROK van Goodtimes, fokker M.M.J. Bekkers uit Sint-Oedenrode, vertrekt voor € 18.500 naar amazone Myrle Schoones in België. De zes gereden paarden waarvan dinsdagavond de veiling afliep, brachten gemiddeld € 12.500 op. De embryo’s en veulens, waarvoor de veiling maandagavond afliep, brachten gemiddeld bijna € 6.500,- op. Initiatiefnemer René van der Leest gaat volgend jaar fors uitbreiden en als etalage zelfs een nieuwe competitie voor jonge eventers opzetten.

De relatief onervaren paarden zijn een paar weken onder de hoede geweest van de amazones Renske Kroeze en Janneke Boonzaaijer om hun aanleg te beproeven voor de eventingsport in de praktijk. Connor van de Berghoeve Z, een Connor x Contender, vertrekt voor € 15.000 naar Polen, Flynn, een Finnanloon Flight x Mips Killossery Kasanova, gaat voor € 12.000 naar België. In Nederland blijft Keara Utopia van het Buiten-Land (Herald III uit Esta Initia v/h Buiten-Land vb van Vaillant, fokker R. van der Leest uit Nijkerk), die € 11.000 opbracht en bij Janneke Boonzaaijer blijft.

Initiatiefnemer René van der Leest: “We zijn absoluut tevreden met deze eerste editie voor de gereden paarden en de tweede voor de veulens. Ik zie dit succes als een goede basis om volgend jaar fors uit te breiden. Je ziet en hoort gewoon dat veel mensen op zoek zijn naar paarden die goed bereden zijn, die ze kunnen uitproberen, die onder het zadel zijn.”

“Daarom zijn we nu een jonge paardencompetitie voor 4- en 5-jarige eventers aan het voorbereiden, in Nederland en België. Het wordt waarschijnlijk een serie van 4 wedstrijden plus een finale. Laat vooral nu mensen met een goede 3-jarige daar naartoe werken, want die competitie wordt een mooie etalage voor de eventingsport en voor de veiling van volgend jaar. Ik verwacht dat we het schema over maximaal een maand bekend kunnen maken.”

Bron: Nieuws.horse
Foto Keizer: Eventing Photo
 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners