Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Voor Emmelie Scholtens en de KWPN-goedgekeurde hengst Desperado N.O.P. is de wereldbekerkwalificatie in Lyon vandaag gestart met een vierde prijs. De combinatie scoorde 76,283%.

Desperado N.O.P. (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC v.Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwyk) liep vandaag een opvallend goede, foutloze proef. Daarmee kwamen hij en Emmelie Scholtens heel dicht bij de top drie. De Grand Prix in Lyon werd gewonnen door Charlotte Dujardin en de Fidermark-dochter Mount St John Freestyle. Derde werd de KWPN-merrie Zaire-E (Son de Niro uit Tara elite pref prest PROK v.Jazz, fokker Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde) onder het zadel van Jessica von Bredow-Werndl. Hans-Peter Minderhoud en de KWPN-goedgekeurde hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi uit Resia elite PROK v.Ferro, fokker T.J.M. Coomans uit Oud-Beijerland) eindigden als zevende met een score van 73,283%.

Niet het onderste uit de kan
“Het ging hartstikke goed”, steekt Emmelie tevreden van wal. “Ik was er heel blij mee, het was gewoon goed. Het had nog iets beter afgewerkt kunnen zijn, daar laat ik misschien nog wat puntjes liggen. Maar ik mag hier heel tevreden mee zijn. Desperado doet het goed en dit is nog niet het onderste uit de kan. Dat voel ik nog steeds en dat is eigenlijk alleen maar mooi. Dit zijn hele goede scores, maar ik denk zelf dat we nog wel iets beter kunnen. Daar gaan we morgen in de kür voor!”

Stoere muziek
De combinatie gaat morgen de baan in met een nieuwe kür op muziek. “We hadden gehoopt die al op het EK te rijden, maar nu wordt dit de eerste keer. Het is hele stoere muziek die je in de Formule 1 voorbij hoort komen. Ik vind de kür zelf supergaaf en de muziek past heel goed bij Desperado. Dat vind ik het belangrijkste in een kür, het moet passen bij het paard.”

Beste vijf
Emmelie is blij met de start van haar wereldbekerseizoen. “Zeker als je weet dat er veel bekende namen – goede ruiters, met goede paarden – meedoen. Als ik naar vandaag kijk dan vind ik Desperado wel een van de beste paarden die er meeloopt. Zeker qua basisgangen, denk ik dat hij er zeker wel tussen hoort. Het is heel leuk om hier bij de beste vijf te eindigen, misschien had er zelfs nog iets meer in gezeten, maar dat hoort bij onze sport.”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners