Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het KWPN staat bovenaan de WBFSH-stamboekenranking bij zowel spring- als dressuurpaarden. De door Willy Wijnen gefokte Chacco Blue-zoon Explosion W heeft in de individuele ranking over 2019 de leiding in handen. Daarom mocht de fokker dit weekend in Lyon een Longines horloge in ontvangst nemen.

Explosion W (Chacco Blue uit Uarina ster prest sport-spr v.Baloubet du Rouet) schreef dit jaar onder het zadel van Ben Maher talloze internationale successen op zijn naam. De ruin werd onder andere derde in de Grote Prijs van Aken en legde beslag op het zilver tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Willy Wijnen staat aan de basis van Explosion W, hij werd dit jaar ook al gehuldigd als KWPN Fokker van het Jaar.

Geweldige eer
“Om te beginnen, vond ik het heel mooi dat de voorzitter van het algemeen bestuur, Andries van Daalen, tijdens de huldiging aanwezig was”, vertelt Willy enthousiast. “Het was heel mooi georganiseerd en ik vond het hartstikke leuk. Een geweldige eer om daar te staan, het is echt top als je dit als fokker mee mag maken. Mijn zoons zijn nagevlogen voor de huldiging en ook mijn vrouw Betsie was erbij, we hebben een fantastisch mooi feestje gevierd. Je kunt thuis wel navertellen hoe het was, maar het is veel leuker om dit met je kinderen samen mee te maken.”

Topatleet
De fokker had Explosion W tot zijn zevende levensjaar in eigendom, en liet hem opleiden door Mariëlle de Veer. “Hij had heel veel karakter en was in het begin niet de simpelste. Toen hij ruin was, werd hij al een beetje relaxter. Het hengst zijn zat hem in de weg. De paarden uit deze bloedlijn zijn niet altijd simpel, maar ze hebben allemaal een behoorlijke drive. Explosion is een topatleet, hij wil er overheen, en hij kan er overheen. Daarbij zit zijn lichaam hem nooit in de weg. We volgen hem op de voet. In Aken zijn we geweest en ook in Rotterdam hebben we hem drie dagen zien springen. Over twee weken gaan we naar Praag voor de finale van de Global Champions Tour. Ik vind het heel mooi om hem regelmatig te zien en heb een heel fijn contact met Ben Maher. Gisteren had ik hem aan de lijn, toen zei ik nog: jij hebt al zes Longines-horloges, maar nu heb ik er ook een!”, sluit Willy af. 

MvE voor KWPN

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners