Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Aanstaande zaterdag 9 november vindt op het KWPN-centrum in Ermelo de IBOP Gelders paard plaats. Tevens staat op deze dag de hengstencompetitie voor de Gelderse hengsten Jupiler S en Ibsen B op het programma.

De IBOP kan onder het zadel of aangespannen afgelegd worden. Voor de Gelderse paarden die de IBOP onder het zadel willen afleggen staat er ook een springlijntje op het programma. Deze paarden worden ook beoordeeld tijdens het vrijspringen. Voor de merries die de IBOP aangespannen lopen wordt zowel een menproef als een vaardigheidsproef gevraagd.

Vanaf 9.00 uur komen de twee goedgekeurde Gelderse hengsten in de baan in het kader van hun verplichte deelname aan de hengstencompetitie. Aansluitend, vanaf ca. 9.30 uur lopen de merries die onder het zadel worden voorgesteld hun dressuurproef. Om 10.45 uur mogen deze merries terugkomen om hun springkwaliteiten te tonen aan de jury. Vanaf 12.00 uur komen vervolgens de aangespannen paarden in de baan voor de menproef en de vaardigheidsproef. Het programma duurt tot ongeveer 16.15 uur.

Opvallend op de startlijst is de merrie Almanja (Negro uit Lolinda ster van Faust, fokker J. Brugman uit Deventer). Zij staat niet alleen zelf op de startlijst voor de IBOP, maar ook haar drie(!) nakomelingen: Irkoon (v.Marlon), Kalmanja (v.Schalkhaar) en Limanja (v.Sirius). Een bijzondere dag voor de familie Brugman die hier hun fokproducten samen ziet komen. In totaal nemen vier merries deel aan de aangespannen IBOP en tien voor de IBOP onder het zadel. Waaronder de driejarige Lione Air (Edmundo uit Brione II van Jazz, fokker P. Brand uit Ridderkerk), die eerder dit jaar 85 punten scoorde voor haar beweging. 85 punten voor exterieur behaalde eerder de vierjarige Kadolein (Alexandro P uit Madolein keur pref van Fabricus, fokker M.J.A. Buitink uit Klarenbeek), zij neemt deel aan de aangespannen  IBOP. Daarnaast nemen er ook drie merries deel die 80 punten scoorde op beweging: Liz T (v.Alexandro P), Lizzy (v.Henkie), Kiki-Kate (v.Ferdinand).

Bekijk het volledige programma en de startlijst hier.

Meer informatie over de IBOP

Foto Kikikate: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners