Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van de veertien Gelderse merries die vandaag werden aangeboden voor de IBOP in Ermelo slaagden er negen. De hoogste punten waren met 81,5 voor de Alexandro P-dochter Liz T, die onder het zadel werd voorgesteld.

In de ochtend trapte het programma af met twee Gelderse hengsten in het kader van de Hengstencompetitie. De vijfjarige Charmeur-zoon Jupiler S nam deel in de klasse M en de één jaar oudere Ibsen B (v.Wynton) in de klasse Z. Deze beide paarden komen, net als de Danser-zoon Imposant EM, terug voor de tweede competitiewedstrijd tijdens de Hengstencompetitie Dressuur in Ermelo op 11 december.

Kadolein
Arie Hamoen en Marloes van der Velden beoordeelden de paarden samen met senior inspecteur Wim Versteeg. Van de vier merries die deelnamen aan de aangespannen IBOP, slaagde er één. Dit was de Alexandro P-dochter Kadolein (uit Madolein stb keur pref van Fabricius) van fokker M.J.A. Buitink uit Klarenbeek. Deze merrie was al voorlopig keur en word met een IBOP-score van 77,5 punten definitief keur. “Deze merrie liet zich zowel in de aangespannen proef als in de vaardigheid goed zien. Ze heeft met name een goede draf en galop, was wendbaar en vertoonde een hele goede instelling. Dit is een paard dat positief opviel”, aldus Wim Versteeg.

Liz T
Van de tien paarden die onder het zadel werden voorgesteld, slaagden er acht. De hoogste punten waren voor Liz T (Alexandro P uit Zoë van Wilco) van fokker J.W.J van Heck uit Boven-Leeuwen. Deze merrie stond afgelopen zomer ook al aan kop van de driejarige merries op de Dag van het Gelders Paard. “Dit is een paard dat zich heel goed liet bewerken, met een hele goede beentechniek en veel lichaamsgebruik. Ze heeft een sterke, gedragen galop en is een rondom overtuigend paard.” Liz T was al voorlopig keur, slaagde vandaag met 81,5 punten en is nu dus keur.

Henkie-dochters
Ook Linkie (Henkie uit Blitz ster van Voice) van fokker H. Ermens uit Sint Anthonis werd met het behalen van het IBOP-predicaat vandaag een keurmerrie. Deze merrie liep met een 8,5 voor de galop naar 77 punten. De Henkie-dochter Lizzy (uit Wendie keur, sport-dr, sport-men van Parcival, fokker G. Stegeman uit Bant) van A. Kraak uit Simonshaven liet vandaag tevens een goede indruk achter. Deze merrie scoorde 75,5 punten. Ze had al het PROK-predicaat op zak, was voorlopig keur en werd vandaag elite. Drie merries werden vandaag aangeboden voor stamboekopname, één van deze merries werd ster.

Klik hier voor de uitslagen van de IBOP. 

MvE voor KWPN

Foto's Liz T en Kadolein: Theo Janssen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners