Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de subtopwedstrijd in Bodegraven kwam Dinja van Liere gisteren aan de start met de KWPN-goedgekeurde hengst Geniaal. De Vivaldi-zoon won met 73,4% de Prix St. George.

Ter voorbereiding op de selecties voor Jumping Amsterdam nam Dinja van Liere Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite prok D-OC van Biotop, fokker Fam. Traa uit Marken-Kessel) dit weekend mee naar Indoor Bodegraven. De hengst liep een goede proef in de indrukwekkende ring en bleef met ruim 73% ver voor op de concurrentie.

Spannende baan
“Ik was er heel blij mee”, begint Dinja. “Op Indoor Bodegraven was ik nog nooit geweest, maar het leek me een wat grotere wedstrijd. Ik had me redelijk op het laatste moment ingeschreven, maar ik kon er nog bij. Er was echt een hele fijne organisatie en het was leuk om daar te rijden. Het was druk in de kantine en heel leuk aangekleed, maar wel een spannende baan.”

Fijn sturen
“Geniaal is superbraaf en kijkt eigenlijk nergens naar, maar hij was daar toch iets terughoudend toen ik binnenkwam. Hij moest even kijken naar het publiek op de korte zijde, maar ontspande snel en liep een hele goede proef. In één pirouette was hij een klein beetje afgeleid door geluid van buitenaf, die was niet zo mooi. Het was geen onvoldoende maar het had mooier gekund, zeker omdat hij de dubbeltellende pirouettes heel goed kan. Buiten dat, was ik heel tevreden over de proef. Geniaal kan alles heel erg goed en heeft een hele mooie aanleuning; het is echt fijn sturen op zo’n paard!”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners