Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In Kronenberg vervolgt het programma met de Anemone Horse Trucks hengstencompetitie dressuur. Bij de vijfjarigen was het Johnny Depp, voorgesteld door Renate van Uytert – van Vliet, die in alle opzichten zijn talent liet zien. De Bordeaux-zoon werd beloond met 94 punten en bleef daarmee voor op  de KWPN-goedgekeurde Jameson RS2. Alle hengsten in de top 3 kregen een 10 toebedeeld. Johnny Depp kreeg die voor zijn draf, Jameson RS2 en Joop TC voor hun galoppade.

“We hebben met veel plezier naar deze verrichting gekeken. Ik weet niet wat er aan deze draf beter moet”, verklaart Toine Hoefs, die de paarden samen met Janine van Twist beoordeelde, na afloop van de proef. “De stap  is klokzuiver en met veel souplesse, al zou Johnny Depp iets meer de hand mogen volgen. In de galop zien we, net zoals in de hele  verrichting het geval was, weer die vriendelijke uitstraling.” 

10 voor draf
Johnny Depp (Bordeaux uit Wiana ster pref prest van Jazz, fokker familie Naber uit Vredenheim) kreeg naast zijn 10 voor de draf, een 9,5 voor zijn galoppade, harmonie en toekomstperspectief. De stap leverde een 8,5 op.

93 punten voor Jameson RS2
De tweede plek was voor Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atilinda M keur pref IBOP-dres sport-dres van Negro, fokker Stal 104 uit Wijdewormer) en Marieke van der Putten. “Een paard met veel go. Jameson straalt uit dat hij plezier in zijn werk heeft.” De KWPN-goedgekeurde hengst ontving een 10 voor zijn galoppade, een 9,5 voor de draf, harmonie en toekomstperspectief. De stap was goed voor een 8.

Joop TC naar 90 punten
Joop TC (Ravel uit Ziezo ster van Krack C, fokker Tim Coomans uit Oud-Beijerland) werd voorgesteld door Dinja van Liere en kwam  op 90 punten uit. De KWPN-hengst kreeg een 8 voor zijn stap, een 9 voor de galoppade en harmonie en een 9,5 voor de draf en toekomstperspectief.

Uitslag

Wilt u meer weten over de Blom Hengstencompetitie Springen en/of de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur, of de deelnemende hengsten, starlijsten, uitslagen en tussenstanden bekijken? Wij hebben voor de Hengstencompetitie een speciale overzichtspagina gemaakt.

Bent u niet in de gelegenheid om naar de competitiewedstrijden te komen? Alle competitiewedstrijden én de finale zijn ook live te volgen via KWPN.tv. De livestream is gratis voor zowel leden als niet-leden. Daarnaast kunnen KWPN(.tv)-leden de video’s terugkijken via On Demand.

SR voor KWPN
Foto: Melanie Brevink

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners