Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het KWPN gaat in de WBFSH-stamboekranking voor dressuur aan kop, maar ook in de ranking voor hengsten doen KWPN-paarden goede zaken. Jazz staat over 2019 op de eerste plek, gevolgd door zijn zoon Johnson. Bij de springpaarden staat Verdi twaalfde, Kannan neemt op de ranking voor eventing een vijftiende plek in.

De WBFSH-rankings zijn berekend over de periode 1 oktober 2018 tot en met 30 september 2019. De internationale sportpaarden hebben dit jaar aan de hand van hun prestaties punten verdiend. Op basis van de nakomelingen van de hengsten wordt de Sire Ranking berekend.

Jazz
Meerdere jaren stond de KWPN-erkende Donnerhall-zoon De Niro bovenaan de ranking van dressuurhengsten. Dit jaar wist de preferente Jazz deze Duitse hengst van zijn troon te stoten. Cocktail-zoon Jazz werd in 1991 geboren in de stallen van wijlen Huub van Helvoirt in Rosmalen, hij werd als driejarige goedgekeurd en liep zelf Grand Prix dressuur. Deze sportgenen heeft hij opvallend goed doorgegeven aan zijn nakomelingen. De KWPN-erkende hengst Blue Hors Don Olymbrio (mv.Ferro) leverde met een individuele elfde plek een grote bijdrage aan de koppositie van Jazz. Net als Vancouver K (mv.Ferro) die individueel twaalfde staat. De derde Jazz-zoon op de ranking is Adelinde Cornelissens Zephyr (mv.Farmer).

Dressuur
Ook Johnson, tevens een Jazz-zoon, was zelf meerdere jaren succesvol in de internationale sport op het hoogste niveau. Inmiddels laat Johnson zijn sporen na in de fokkerij; nakomelingen als Meggle’s Boston (mv.Partout), de erkende Hexagon’s Double Dutch (mv.Rubiquil) en Eddieni (mv.Negro) leverden Johnson een tweede plek in de ranking op. De preferente Krack C-zoon Vivaldi heeft tevens een plek ingenomen in de top tien van de wereld, hij staat negende. Opvallend is dat zijn beste drie nakomelingen in de sport alle drie KWPN-goedgekeurde hengsten zijn: GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (mv.Ferro), Desperado N.O.P. (mv.Havidoff) en Expression (mv.Vincent). Rousseau staat mede dankzij de prestaties van Blue Hors Zack op een veertiende plek.

Verdi
In de Sire Ranking voor springpaarden is Verdi met een twaalfde plek het beste KWPN-paard. Ook deze hengst levert zelf fantastische sportprestaties, dit jaar werd hij op de KWPN Stallion Show uitgeroepen tot KWPN Horse of the Year. Evita SG Z (v.Codexco), Chaplin (v.Concorde) en Jenson 55 (v.Padinus) leverden een grote bijdrage aan dit fokkerijsucces van de preferente Verdi. Kannan eindigt over 2019 op een 16e plek, voor Numero Uno als 19e.

Kannan
De KWPN-gefokte en erkende Kannan leverde de laatste jaren niet alleen opvallend goede springpaarden, ook in de eventingsport doen zijn nakomelingen goede zaken. Dit levert hem een 15e plek in deze ranking op. Meerdere Kannan-nakomelingen breken door op het hoogste niveau, waarvan de KWPN-NA-gefokte Danger Mouse over 2019 het meest succesvol was.

Overzicht rankings

MvE voor KWPN

Foto Jazz: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners