Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de German Masters in Stuttgart behaalde de Jazz-zoon Vancouver K onder Judy Reynolds een zesde plek in de Wereldbeker kür op muziek. In de Grand Prix was de als zevende geplaatste Dark Legend het beste KWPN-paard.

Judy Reynolds heeft haar Vancouver K (Jazz uit Phantastia stb v.Ferro, fokker G.M. Korver uit Harmelen) in vorm. Dat de fitte ruin al 17 jaar oud is, valt niet aan hem af te lezen. Door wat spanning moest de combinatie in de Grand Prix genoegen nemen met een 11e plek met 70,935%. In de kür op muziek sloot ze aan achter een sterke Duitse top vijf, die werd aangevoerd door Jessica von Bredow-Werndl en de Easy Game-dochter TSF Dalera BB.

Dark Legend
In de Grand Prix lieten de Britse Charlotte Fry en Dark Legend (Zucchero uit Zoë keur IBOP-dr v.Tango, fokker fam. Nobus-de Potter uit Eede) een goede indruk achter. De Zucchero-zoon werd met 71,435% zevende. In de kür was er een mooie score van 78,740% voor de voormalig Europees kampioenen U25. Daarmee werden zij achtste in hun wereldbekerdebuut. Denise Nekeman en Boston STH (Johnson uit Volmie ster v. Quattro B, fokker J.W. Temmink uit Vorden) eindigden met 75,915% nipt in de top tien. Eveneens wereldbekerdebutanten Lucie Louws en Evito (Sir Oldenburg uit Odeste keur sport-dres v.Jackson, fokker S. van de Putte uit Serooskerke Walcheren) werden met 74,560% veertiende.

Cameraman
“Voor onze Grand Prix kregen we punten van de 1 tot de 9”, aldus Judy. “We scoorden in het begin van de proef over de 76%, totdat Vancouver in de eerste piaffe schrok van een cameraman. Er stonden veel 8’en op het protocol, maar we maakten te veel foutjes voor een hogere score. Gelukkig kunnen we in de kür laten zien dat dit paard kan dansen.” In de kür zat het de combinatie wel mee. Hun opvallende Ierse muziek werd door één jurylid beloond met de ultieme tien en de score kwam uit op 80,755%. “Daar ben ik ontzettend blij mee!” 

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners