Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Donderdag doen de 25 EPTM-merries hun examen op het KWPN-centrum in Ermelo. Voor Henk Dirksen en Nella Bijlsma zal dit de laatste keer zijn dat zij merries van de EPTM-test beoordelen gezien de nieuwe taken die zijn toegedeeld vanuit afdeling Inspectie. Wim Versteeg neemt de rol van Henk Dirksen over als coördinator van de EPTM.

De merries hebben al drie tussenbeoordelingen gehad, donderdag is het aan de jury om de progressie die zij hebben gemaakt te beoordelen. In totaal zijn er 25 merries, waarvan 14 spring- en 10 dressuurmerries en één Gelderse die aan het examen deelnemen.

Eén van de merries die deelneemt aan het EPTM-examen is de kampioen van de Centrale Keuring van Overijssel afgelopen zomer, La Selien W (Comme Il Faut uit Selien ster pref prest van Mermus R, f/g J.W. Greve, Haaksbergen). Deze merrie komt uit dezelfde moeder als de afgelopen voorjaar KWPN-goedgekeurde hengst Lifestyle (v.Cizero Z) en de op 1.60m-niveau springende Elien (v.Carambole). Deze Elien bracht al de merrie Karelien W (v.Comme Il Faut) die in het KWPN Magazine werd uitgelicht in de rubriek ‘Goed Getest’ dankzij een score van 90,5 punten voor haar IBOP-test. La Selien W behaalde op de keuring eerder dit jaar 85 punten voor haar springkwaliteiten, donderdag wordt duidelijk of zij dit onder het zadel kan evenaren in haar EPTM-examen.

Het examen start om 8.00 uur op het KWPN-centrum en is voor iedereen toegankelijk om te komen kijken.

Benieuwd welke merries wanneer beoordeeld worden? Bekijk de groepenindeling hier. Achter de schermen worden de merries ook regelmatig op de foto gezet. U bekijkt deze op de speciale pagina Meer KWPN, achter de schermen. U kunt natuurlijk de merries ook zelf komen bekijken tijdens de beoordelingsmomenten, u kunt de data van de beoordelingen vinden in de agenda.

Meer informatie over de EPTM

Foto La Selien W: Sandra Nieuwendijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners