Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteravond vormde de LGCT Super Grand Prix in Praag het absolute hoogtepunt van het Global Champions Tour-seizoen. Als enige wist Ben Maher met zijn fenomenale Chacco-Blue-zoon Explosion W dubbel foutloos te blijven.

18 absolute topduo’s kwamen aan de start in deze Super Grand Prix, waarvan de meeste het afgelopen seizoen een GCT-Grand Prix op naam hebben geschreven. Alleen wanneer de ruiter al reeds de uitnodiging voor de Super Grand Prix binnen had, schoof deze felbegeerde ticket door naar de als tweede geëindigde ruiter in één van de GCT-GP’s afgelopen seizoen. Dat in combinatie met een bomvolle en imponerende O2 Arena in Praag zorgde er voor dat alle ingrediënten voor sport van de bovenste plank aanwezig waren. Gisteravond kwam dat tot een prachtig hoogtepunt in de Super Grand Prix.

Topfit
In de eerste ronde bleven vier duo’s foutloos en met alle druk op zijn schouders, lukte dat de Ben Maher met de door Willy Wijnen gefokte Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet) als laatste starters opnieuw in de tweede ronde. “Het is niet in woorden uit te drukken hoe goed Explosion W is. Hoe hij zich de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld, en hoe snel hij alles geleerd heeft. Vanavond heeft hij laten zien dat hij echt het beste springpaard ter wereld is, hij is gewoon magisch!”, reageerde Ben Maher. Daarmee won een nakomeling van Chacco-Blue het van drie nakomelingen van Cornet Obolensky op rij: Balou du Reventon (Darragh Kenny), Clooney (Martin Fuchs) en Cornado NRW (Marcus Ehning).

VDL Edgar M
Ook Marlon Zanotelli kwam sterk voor de dag met een tienjarige KWPN'er. Met de Arezzo VDL-zoon VDL Edgar M (uit Aramee O.A. ster van Marlon, fokker E. Meijer uit Den Ham) liet hij in de zware eerste omloop slechts één foutje noteren en in de tweede ronde bleef het duo fantastisch foutloos. Het bracht hen op dit GCT-kampioenschap op de vijfde plaats. Als enige Nederlander eindigde Maikel van der Vleuten met de topfitte 17-jarige KWPN-goedgekeurde hengst Verdi TN (Quidam de Revel uit Clarissa van Landgraf I, fokker Denis Musterd uit Hooge Zwaluwe) als zevende. Het duo liep in de eerste ronde tegen twee ongelukkige foutjes op steilsprongen aan, en revancheerde zich met een geweldige foutloze ronde. Daarmee konden ze ruim 43.000 euro incasseren, terwijl winnaar Ben Maher er met de hoofdprijs van 300.000 euro vandoor ging. Én eeuwige roem natuurlijk.

JS voor KWPN / Foto Explosion W - GC Praque Playoffs/Stefano Grasso
 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners