Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op het CDI4* in München wonnen de Duitse Matthias Bouten en Meggle’s Boston dit weekend zowel de Grand Prix, als de kür op muziek. De score van bijna 79% in de kür is een nieuw persoonlijk record.

Matthias Bouten en Meggle’s Boston (Johnson uit Orpa elite prest PROK v.T.C.N. Partout, fokker Mts. Pleyter uit Zalk) beleefden in München het hoogtepunt van carrière tot nu toe. In de Grand Prix lieten ze een score van 73,043% noteren. In de kür op muziek wisten ze een score van 78,9% neer te zetten. Daarmee bleef de combinatie ruimschoots voor op de concurrentie en werden ze bij alle drie de juryleden op kop geplaatst. Een prachtig resultaat voor de Duitse ruiter, die ruim een jaar geleden plaatsnam in het zadel van de Johnson-zoon. Vijfde in de kür werd eveneens een zoon van Johnson, C’est la Vie (uit Jarona stb sport van El Corona, fokker A. Bekkers) liep onder Stefanie Schatz-Weihermüller naar 71,750%.

De koning
“In de Grand Prix hadden we een paar kleine dingen, daar heeft Boston me een beetje gered. Zaterdag hebben we deze fouten niet gemaakt”, vertelt Matthias. “Boston is geen macho, maar hij weet hoe mooi hij is. Thuis noemen we hem ‘de koning’, hij weet dat hij de baas is op stal. Op wedstrijd stijgt hij regelmatig boven zichzelf uit, hij heeft gewoon een fantastische instelling!”

Bron: St-Georg/MvE voor KWPN

Foto Meggle’s Boston onder Hendrik Lochthowe: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners