Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag stond in Liempde een selectie voor Jumping Amsterdam op het programma in de Prix St. George. Onder Dinja van Liere liep de KWPN-goedgekeurde hengst Geniaal naar 73,82%, de eveneens goedgekeurde Hermès scoorde 71,99%.

Dinja van Liere ging met drie paarden naar de subtopwedstrijd in Liempde. Naast Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite IBOP-dres PROK D-OC v.Biotop, fokker fam. Traa uit Maren-Kessel) en Hermès (Easy Game uit Bukkie keur pref EPTM-dres v.Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek), bracht ze ook Pavo Cup-winnares Haute Couture (v.Connaisseur) aan de start. Met Geniaal werd de amazone tweede, daarmee miste ze nipt het ticket voor Jumping Amsterdam. Hermès werd ex aequo vierde en Haute Couture vestigde zich tussen de twee hengsten op een derde plek.

Geniaal
“Geniaal ging eigenlijk heel goed”, vertelt Dinja. “Hij begon heel erg sterk in de draf en ook de stap was heel goed. Op het losrijdterrein was hij wel iets meer hengst dan normaal, de paarden op stal staan daar tegen de baan aan. Voor ik moest aangalopperen stapte ik richting de losrijdbaan en daardoor werd hij iets druk bij het aanspringen. We kregen wat spanning in de appuyementen, daardoor werd ik wat zenuwachtig voor de pirouette en was die niet zo mooi. Daarna was hij er weer helemaal bij, maar die eerste drie galoponderdelen gingen een beetje de mist in. Dat was een lelijke storing en heel erg zonde, het heeft hem Amsterdam gekost. Maar het is zoals het is!”

Hermès
Ook over Hermès was de amazone heel tevreden. “Hermès heeft nog minder ervaring in de Lichte Tour. Aan Geniaal kan ik met wat meer power rijden, die is daardoor nu nog wat expressiever. Hermès liep wel een hele mooie, gladde proef. Ik had een wissel waarbij hij achter wat eerder omsprong, maar verder geen grote storingen. Ik was heel blij met hem en als ik er nog wat meer aan ga rijden, kan die score nog wel een paar procent omhoog.”

Heel tevreden
“Het is natuurlijk jammer dat het vandaag net niet gelukt is, maar ik ben hartstikke tevreden. Storinkjes houd je altijd en mijn paarden liepen heel fijn. Aan de selectie in Utrecht had ik een beetje een rotgevoel overgehouden, omdat allebei de paarden niet zo fijn liepen en ik zelf een slechte dag had. Nu was ik met alle drie heel tevreden en liepen ze allemaal dik boven de 70%. Dat zijn hele goede scores en als er dan iemand anders beter is, dan is dat zo”, sluit Dinja positief af.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners