Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag was de eerste zadelpresentatie van de driejarige dressuur- en springhengsten die op de KWPN Stallion Show dit voorjaar zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Tijdens de zadelpresentatie worden de hengsten onder het zadel getoond om de hengstenkeuringscommissie een eerste indruk te geven over de ontwikkeling onder het zadel en de mate van rijdbaarheid.

Naast de aangewezen hengsten, meldden zich ook vier springhengsten voor de herkansing onder het zadel. Deze hengsten zijn afgewezen tijdens de eerste, tweede of derde bezichtiging en krijgen zo nog een kans om in te stromen voor dit najaarsonderzoek. Daarnaast werden ook nog twee niet eerder aangeboden hengsten getoond, Twee van de springhengsten die voor de herkansing kwamen zijn vandaag aangewezen voor het verrichtingsonderzoek:

  • Cat. No 118: Lifestyle (F-One USA uit Cassionata van Cassini I) van fokker Comb. Aaldering Swelheim uit Loosbroek

  • Cat. No 192: Lazzaro (Homerun uit Verisja ster sport-spr van Numero Uno,) van fokker en geregistreerde R. Bril uit Westendorp en Th.H.W. Ten Brinke uit Varsseveld

Bij de dressuurhengsten werd één hengst aangeboden voor de herkansing onder het zadel en één hengst was nog niet eerder aangeboden. Geen van deze twee hengsten werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Een hengst kan dan op drie momenten worden aangeboden voor het verrichtingsonderzoek: het voorjaar waarin hij wordt aangewezen, het najaar daaropvolgend en het voorjaar waarin de hengst vier jaar wordt.

De zadelpresentatie werd vandaag goed bezocht, vele mensen kwamen naar Ermelo om een kijkje te nemen. Vanaf morgen start de eerste bezichtiging en wordt begonnen met de hengstenselectie voor de KWPN Stallion Show 2020. Ook hier bent u van harte welkom, bent u niet in de gelegenheid om naar Ermelo af te reizen? De verrichtingen in de couloir zijn iedere dag te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv.

Foto Le Formidable: Leanjo de Koster

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners