Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De eerste bezichtigingen zijn van start! Bijna twee weken lang staat het KWPN-centrum in het teken van de jonge hengsten. Wij zijn benieuwd of er hengsten op de eerste bezichtiging worden voorgesteld die uit een merrie komen die al eerder een KWPN-goedgekeurde hengst heeft gebracht.

Meer dan 200 springhengsten, bijna 300 dressuurhengsten en negen Gelderse hengsten maken de komende twee weken hun opwachting in Ermelo. Het is de taak van de diverse hengstenkeuringscommissies om hengsten aan te wijzen voor de tweede bezichtiging die plaats vindt op de KWPN Stallion Show in Den Bosch van 29 januari tot en met 1 februari.

Hoofdleveranciers
Bij de dressuurhengsten is GLOCK’s Toto Jr. de absolute topleverancier met 29 nakomelingen die deelnemen aan de eerste bezichtiging. Vader van GLOCK’s Toto Jr., Totilas, is zelf ook vertegenwoordigd met zeven nakomelingen. Bij de springhengsten domineert Cornet Obolensky als vaderdier met twaalf nakomelingen die deelnemen aan de eerste bezichtiging. Daarnaast is hij ook een generatie verder vertegenwoordigd via zijn zoon Comme Il Faut, die als vader te boek staat van negen van de deelnemende hengsten. Bij de Gelderse hengsten is enkel de hengst Wilson dubbel vertegenwoordigd, verder hebben alle deelnemende hengsten een andere vader.

Eerste jaargang
Ook jonge goedgekeurde hengsten zijn goed vertegenwoordigd in de eerste bezichtiging. De zesjarige hengsten Impressive VDL en Chapeau TN, beide in het voorjaar van 2016 goedgekeurd, hebben allebei zes nakomelingen meelopen. Ook de zevenjarige Heart Touch laat vijf zonen in de eerste bezichtiging zien. De eveneens zevenjarige dressuurhengst Daily Diamond is hoofdleverancier van de jonge hengsten met 17 nakomelingen die meedoen aan de eerste bezichtiging. Ook Indian Rock laat van zich horen middels twaalf zonen.

GLOCK’s Toto Jr.
Bij de dressuurhengsten zien we elf eerstebezichtigingshengsten die een KWPN-goedgekeurde broer hebben en bij de springhengsten zijn er zes moeders die al eerder een goedgekeurde zoon gaven. Van hoofdleverancier GLOCK’s Toto Jr. zien we een halfbroer van Governor (v.Totilas), die onder Adelinde Cornelissen al meerdere malen deelnam aan het WK Jonge Dressuurpaarden en daar zelfs een zilveren medaille in de wacht wist te slepen. Jazz-dochter Orleans (elite prest pref PROK) tekent voor het moederschap en laat tijdens de eerste bezichtiging haar zoon Mascotte-STRH (fokker J.B J.M. Streppel, Wild en S.J.A. Haarman, Wilp) zien. Deze merrie bracht eerder ook al het internationale Grand Prix-paard Athene van Jeanine Nieuwenhuis. Ook de merrie Veniz (stb pref prest PROK van Krack C) brengt een zoon van GLOCK’s Toto Jr. naar de eerste bezichtiging. Deze Montecarlo Texel (fokker W.T. van der Linde, Texel) is een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Enzo Ferrari (v.Painted Black). Naar de eerste bezichtiging komt ook de hengst Mamorkus (v.Ferdinand, fokker L. Hagens-Groosman, Zuidzande), dit is een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Citango (v.Contango). De moeder van deze hengsten is Rita Morka (elite pref prest D-OC) eveneens een Jazz-nakomeling.Zij bracht al meerdere Grand Prix-paarden en Inter I-paarden. 

Blue Hors Farrel
Van de Fürstenball-zoon Blue Hors Farrel zien we twee hengsten op de eerste bezichtiging uit een moeder die al eerder een goedgekeurde zoon heeft gebracht. Zo is Michigan (fokker De Dalhoeve, Ommeren) een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde Feel Good (v.Contango) en El Capone (v.UB 40). Bij alle paarden tekent de OO Seven-dochter Vamora elite pref PROK voor het moederschap. De Lichte Tour-merrie Darabel (elite pref IBOP-dres PROK van Westpoint) laat eveneens een zoon van Blue Hors Farrel zien op de eerste bezichtiging. Deze Mauritius Taonga (fokker Stal 104 BV, Wijdewormer) is een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Kilimanjaro (v.Bordeaux). 

Volle broer
De volle broer van de KWPN-goedgekeurde hengst Jayson (v.Johnson) is Maxson (fokker W. Verschuren, Heukelom) en deze laatste komt naar de eerste bezichtiging. Beide hengsten hebben Zamora B (elite pref IBOP-dres PROK van Negro) als moeder. De merrie Dozette (elite pref IBOP-dres D-OC van Blue Horse Zack) bracht eerder al de goedgekeurde hengst It’s A Pleasure (v.Dark Pleasure) en laat dit jaar haar zoon Mister Pleasure (fokker W.L. Plaizier, Heerjansdam) van Franklin zien. Van verrichtingstopper Kjento (v.Negro) komt zijn halfbroer Mowgli V.O.D. (v.Desperado, fokker A.J. van Os, Sprang-Capelle) naar de eerste bezichtiging. Jazz-dochter Zoriana elite pref IBOP-dres PROK tekent voor het moederschap van beide hengsten. Ook de moeder van de KWPN-goedgekeurde Gotcha-Utopia (v.Ziësto), Allure Utopia (elite pref IBOP-dres PROK van Uphill), laat opnieuw een nakomeling op de eerste bezichtiging zien. Deze Monsieur-Utopia (fokker E. Fikse, Oene) is een zoon van de Grand Prix-hengst Expression, zijn vollebroer Kingly-Utopia werd twee jaar geleden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Halfbroer Ladignac
De laatste twee merries die al eerder een KWPN-goedgekeurde hengst brachten zijn Fioretta en Helianthe. Eerst genoemde is de moeder van Arlando-zoon Kyando en laat dit jaar de GLOCK’s Dream Boy-nakomeling Meilleur (fokker A. Hofenk, Toldijk) op de eerste bezichtiging zien. Helianthe (elite sport-dres IBOP-dres PROK van Apache) zag dit jaar haar zoon Ladignac (v.GLOCK’s Zonik) goedgekeurd worden met 83,5 punten. Dit jaar neemt haar zoon Mancini (v.Ferguson, fokker Dressuurstal Nathalie Smeets, Rhenoy) deel aan de eerste bezichtiging.

Kampioen
Jardonnay VDL (v.Kannan), de kampioen van de hengstenkeuring 2017, ziet dit jaar zijn halfbroer op de eerste bezichtiging verschijnen. Deze Mr Obolensky VG (fokker J. van Gestel, Hilvarenbeek), zijn naam vermoed het al, is een nakomeling van Cornet Obolensky uit de merrie Duzella (elite IBOP-spr D-OC van Indoctro). Deze week maakte Jardonnay VDL onder Jur Vrieling een goede indruk op de Blom Hengstencompetitie. Ook de KWPN-goedgekeurde Kincsem (v.Carrera VDL) heeft met vier foutloze omlopen al goede prestaties laten zien op de Blom Hengstencompetitie. Hij komt uit de merrie First Buresco en zij laat dit jaar weer een nakomeling zien op de eerste bezichtiging: Mr. Prospector (v.Mr. Blue, fokker N. Smit, Hoge Hexel). De Ginus-dochter First Buresco heeft zelf op internationaal 1.40m-niveau gesprongen met Marriet Hoekstra en heeft bij Studbook Zangersheide haar zoon John Henry (v.Calvaro Z) goedgekeurd gekregen.

Twee zonen
Ook de merrie Masmine (v.Dakota VDL) heeft twee zonen meelopen op de eerste bezichtiging. Van Emilion is dat Michael STN en van Levisto is dat Levante STN Z, beide gefokt door D. Bosscher / STN Horses uit Peccioli. Dit voorjaar werd haar zoon Le Quornet STN (v.Cornet Obelensky) goedgekeurd met 84 punten. De volle broer van de KWPN-goedgekeurde Grodino (v.Eldorado van de Zeshoek), die op internationaal 1.45m-niveau springt met Ben Schröder, komt dit jaar naar de eerste bezichtiging. Deze Morado (fokker J. van Loon, Valkenswaard) heeft als moeder de Celano-dochter Sorina.

1.50m-niveau
Contender-dochter Ehrentender bracht eerder al de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera (v.Larino) die op internationaal 1.50m-niveau springt met Willem Greve. Ook bracht zij het internationale 1.40m-paard Delano (v.Clinton). Dit jaar komt haar zoon Maserati F (v.Comme Il Faut, fokker Florijn Paarden, Geesteren) naar de eerste bezichtiging. De zesde en laatste springmerrie is Wijnappel (elite pref prest IBOP-spr PROK D-OC van Contendro I). Zij staat te boek als moeder van I Am Londen Apple (v.Carembar de Muze) en van het internationale 1.45m-paard Fitou Eurocool’s Apple (v.Lexicon) van Remco Been. Haar zoon Marengo Apple (v.Cornado I, fokker N. van Maaswaal, ‘t Goy) komt dit jaar naar de eerste bezichtiging.

Benieuwd naar alle hengsten? Bestel dan de catalogus van de eerste bezichtiging via de KWPN Webshop. De catalogus is ook verkrijgbaar bij het secretariaat op de eerste bezichtiging in Ermelo.

Bekijk de eerste bezichting live
Ga naar de speciale overzichtspagina

Meer van dit soort berichten lezen? Ga dan naar de Woensdag Weetjes-pagina!

Foto Governor: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners