Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag is de eerste bezichtiging van start gegaan met de Gelderse en de eerste springhengsten. Iets minder dan de helft van de hengsten kon geselecteerd worden voor de volgende ronde, waaronder diverse genetisch interessante hengsten.

Voor het eerst vond het ochtendprogramma, de exterieurbeoordeling op het straatje, ook in de Willem Alexanderhal plaats. “We hebben het straatje op de korte zijde van de bak gelegd, zodat het voor het publiek allemaal goed te volgen is. Qua exterieur en correctheid was het een gemiddelde dag, zonder grote bemerkingen”, vertelt hengstenkeuringscommissievoorzitter Cor Loeffen.

Genetisch interessant
Er werd gestart met de zeven Gelderse hengsten, waarvan er vier zijn geselecteerd voor de tweede bezichtiging. Twee afstammend van de Gelderse verervers Alexandro P en Wilson, twee van de dressuurhengsten Glamourdale en Expression. In het kader van de eerste bezichtiging lieten ze een aantal sprongen zien. Vervolgens verschenen er 19 springhengsten in de baan, waarvan er acht groen licht hebben gekregen. “Een duidelijk pluspunt van deze eerste dag is dat we een mooi aantal hengsten hebben kunnen selecteren die uit goede moederlijnen komen. Moederlijnen waaruit al veel sportpaarden zijn voortgekomen. Het was geen dag met echte uitschieters naar boven, maar wel een koppel paarden die exterieurmatig acceptabel zijn, genetisch interessant zijn en een ruim voldoende verrichting lieten zien. Hengsten die we graag in de tweede bezichtiging opnieuw zien”, vertelt Cor Loeffen. De hengsten stammen van uiteenlopende, voornamelijk buitenlandse hengsten uit. Vererver Stakkato Gold kreeg twee zonen door naar Den Bosch.

Speciaal voor de eerste bezichtiging hebben wij een overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream en meer! Mis niets van de eerste bezichtiging, kom naar Ermelo of volg de verrichtingen in de couloir via de gratis livestream op KWPN.tv.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Sandra Karman

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners