Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de vierde dag van de eerste bezichtiging verschenen veel zonen van buitenlandse vaders en/of moederlijnen in de baan. Dertien hengsten mogen door naar de volgende ronde, waaronder vijf van Cornet Obolensky. Dit zorgt voor een totaal tot nu toe van 41 doorverwezen springhengsten.

Het was de dag van de zonen van hengsten als Cornet Obolensky (vijf zonen een ronde verder) en Diamant de Semilly (twee zonen een ronde verder). “Het was een goede dag vandaag, zowel qua kwaliteit in de breedte als de kopgroep. We hebben weer echt een stel complete hengsten kunnen selecteren, die zowel qua exterieur, verrichting en pedigree konden overtuigen. Daarnaast hadden we een goede middengroep en een klein ondereind”, licht Cor Loeffen toe, die samen met Henk van den Broek en Wout-Jan van der Schans de hengstenkeuringscommissie springen vormt. “Het was de dag van Cornet Obolensky en binnen zijn zonen hebben we vooral geselecteerd op langgelijndheid, want dat is een belangrijke eigenschap. Ook hebben we een stel paarden uit buitenlandse stammen in de baan gehad, waarvan we meerdere hebben kunnen selecteren voor Den Bosch. Al met al begint de collectie voor de tweede bezichtiging al mooi vorm te krijgen.” Eén van de doorverwezen hengsten is een halfbroer van de kampioenshengst Jardonnay VDL.

Speciaal voor de eerste bezichtiging is er een overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream en meer! Mis niets van de eerste bezichtiging, kom naar Ermelo of volg de verrichtingen in de couloir via de gratis livestream op KWPN.tv.

Bekijk hier de deelnemende hengsten van maandag.

Jenneke Smit voor KWPN
Foto Jacky van Tartwijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners