Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag is Topsportmerrie 2019 Icanita verhuisd van Soest naar Een. Toon van Doorn verkocht zijn top concoursmerrie, die dragend is van Lanto HBC, namelijk aan Lammert Tel en Linda Boelens. 

Icanita is een elitedochter van Colonist. Ze is door Joop van Wessel uit Zwartebroek gefokt uit Caunita (ster pref prok van Stuurboord). Daarvoor komt de ster preferente prok merrie Raunita (v. Waterman). Vanmiddag  hebben Lammert en Linda Icanita opgehaald en  Lammert is heel wijs met zijn aankoop. Lammert: “Ik was altijd al gek van deze merrie. Ik zag haar voor het eerst aangespannen op het CH in Dokkum. Dat beeld staat mij nog altijd bij. Ik had Toon eerder al eens gevraagd naar Icanita, maar hij wilde haar nooit kwijt. Onlangs belde Toon dat hij de oogstwagen van Harmannus Boelens te koop had. Of Linda en ik belang hadden? Dat hadden we niet. Ik zei: bel mij maar weer als je Icanita kwijt wilt. Nou, vorige week kon ik haar kopen en vanmiddag hebben we haar dus opgehaald.” Icanita verwacht in mei een veulen van Lanto HBC. Lammert: “We hebben haar gekocht voor de sport maar ze is qua bloedvoering en afstamming  natuurlijk ook een zeer waardevolle fokmerrie uit een hele beste stam. Of het lukt haar volgend jaar al uit te brengen moeten we even bekijken.” Icanita heeft 96 winstpunten. Linda en Lammert hebben hun El Nino B (v. Atleet) verkocht aan Martien Verboord. Lammert licht toe: “We hadden er teveel.”

Handelaar
“Ik ben handelaar, geen verzamelaar”, zegt Toon van Doorn. “Ik vind het mooi om jonge talenten te ontdekken, maar als ik die goed naar mijn zin kan verkopen, dan doe ik dat. Iets bijzonders als Icanita verkopen doet mij wel wat, maar ik zorg er wel voor dat als ik ze verkoop dat ik ze weer zie. Zo was het ook met Gardenia. Dan blijven ze voor mij altijd een beetje mijn trots. Ik heb Icanita ruim twee jaar gehad, Harry van Middelaar heeft haar naar het allerhoogste gebracht en ik verwacht veel van haar als concourspaard op haar nieuwe stal.” Toon heeft nog een bijna driejarige dochter uit Icanita die Manno als vader heeft. “Die staat bij Harry van Middelaar. Lijkt goed, hoor.”

DB voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners