Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De hengstenkeuringscommissie 2.0 kon vandaag 22 van de 51 aangeboden dressuurhengsten selecteren voor de tweede bezichtiging, waaronder vijf zonen van Daily Diamond.

Vanwege het tijdelijk uitvallen van voorzitter Bert Rutten neemt Marian Dorresteijn de komende dagen zijn werkzaamheden over en is Arie Hamoen als tijdelijk commissielid toegevoegd. Het leverde prima samenwerking op tijdens de tweede dag van de eerste bezichtiging voor de dressuurhengsten. “We hebben geprobeerd de lijn van gisteren door te trekken en zijn heel tevreden over de hengsten die we hebben kunnen selecteren”, vertelt Marian Dorresteijn. ‘We hebben een paar aparte, moderne hengsten kunnen uitnodigen voor de tweede bezichtiging. Hengsten die langgelijnd zijn, goed naar boven gebouwd zijn en de juiste manier van bewegen lieten zien. En daarnaast hebben we ook een aantal hengsten met een laag verwant aan de KWPN-populatie kunnen uitnodigen voor de volgende ronde.”

Meerdere zonen
Uit een royaal aantal van 14 gepresenteerde zonen van Daily Diamond kregen er vijf groen licht. “Qua type en voorkomen was het een wat wisselende collectie en we hebben vijf zonen kunnen selecteren die ons konden overtuigen met hun bewegingsvorm, met daarin ruim voldoende lichaamsgebruik.” Van de Grand Prix-hengst Desperado kregen drie zonen een uitnodiging voor Den Bosch. “Over het algemeen zijn dit paarden met een mooi front, langgelijnd model en drie goede basisgangen.”

Speciaal voor de eerste bezichtiging is er een overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream en meer! Mis niets van de eerste bezichtiging, kom naar Ermelo of volg de verrichtingen in de couloir via de gratis livestream op KWPN.tv.

Bekijk hier de hengsten die morgen deelnemen aan de eerste bezichtiging.

Jenneke Smit voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners