Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Afgelopen week vond de 1e bezichtiging van de hengstenkeuring plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. Maar liefst vier Zeeuws gefokte hengsten zijn doorverwezen naar de 2e bezichtiging! Drie hengsten in de springrichting en één dressuurhengst kregen groen licht van de hengstenkeuringscommissie. Allen uit interessante moeders. De verwachtingen zijn hooggespannen!

Christiaan van de Plasse uit Yerseke is de fokker en geregistreerde van:

Cornet de Regor voert generaties lang prestatie in zijn bloed. Moeder Ohaj de Regor komt uit de bekende fokmerrie Centa de Muze  die in haar eerste zeven nakomelingen al zes internationale Grand Prix springpaarden heeft gebracht. Grootmoeder Walloon de Muze liep zelf op het hoogste niveau in de sport en leverde tussen het bedrijven van de sport door drie Grand Prix springpaarden, alsook een 1.40m springpaard. Een merrielijn van zeer hoog niveau want haar moeder Qerly Chin (v. Chin Chin) bracht maar liefst 7 Grand Prix paarden! En haar moeder, Kerly (v. Pachat II) staat op haar beurt weer te boek van alweer een Grand Prix springpaard. Kortom: een merrielijn om uiterst zuinig op te zijn! We hebben dan ook heel veel vertrouwen in Cornet de Regor. De fokker heeft ook nog een Cornet Obolensky uit Centa de Muze, alsook een Cornet Obolensky uit Ohaj de Regor. Uit beiden zijn embryo's gespoeld. Hij verwacht van deze beide merries twee veulens volgend jaar. Een Emerald en een Codex One uit Balou de Regor (v. Balou du Rouet x Centa de Muze). En uit R&B de Regor (v. Cornet Obolensky uit Centa de Muze) verwacht hij een El Barone en een Balou du Rouet. Cornet de Regor (de onlangs aangewezen hengst) heeft afgelopen jaar al gedekt, omdat de fokker veel verwachting van deze hengst heeft. Hij is dit jaar via embryotransplantatie, aangepaard met de 1.40m merrie Flora de L'imperiable (v. Tangelo van de Zuuthoeve x Diamant de Semilly), het sportpaard van Christiaan. 

 Gilles Quist uit Arnemuiden fokte: 

Ook Milancinthe komt uit een sportlijn. Zijn grootmoeder Vycinthe VDL leverde in haar eerste twee nakomelingen een 1.50m en een 1.45m springpaard. Haar moeder Byazinthe (v. Nimmerdor) liep zelf 1.35m en staat te boek als de moeder van een 1.40m springpaard. Byazinthe heeft in Hyazinthe (v. Ladykiller xx) een moeder die meerdere goede sportpaarden bracht. Milancinthe komt uit een predikaatrijke merrielijn.  

Manhattan is gefokt door Brigitte Westerweel uit Oosterland. 

Manhattan’s moeder Rachel liep zelf op 1.35m niveau en leverde in Gipsy King (v. Vingino) nog een tweede bezichtigingshengst alsook twee Z-springpaarden. Grootmoeder Zigeunerin (v. Abgar xx) heeft in haar dochter Mumbo Jumbo (v. Lauriston) een Grand Prix springpaard, daarnaast bracht ze meerdere ZZ- springpaarden. Het internationale Grand Prix paard Mumbo Jumbo was niet alleen zelf zeer succesvol in de springring, ze geeft haar springgenen – en met name het vermogen – ook door aan haar nakomelingen. Verder in de lijn komen we veel sport tegen.

Bij de dressuurpaarden heeft Zeeland 1 troef in handen:

Deze stoere Mamorkus is gefokt door Loucky Hagens-Groosman uit Zuidzande en is geregistreerd bij het fokkerskwartet: Loucky Hagens-Groosman, Carla Telussa-Baas, Ina Jakobsen en Annemieke Picavet. Mamorkus heeft in moeder Rita Morka een pareltje op zijn pedigree. Rita Morka bracht in combinatie met Contango maar liefst twee Grand Prix dressuurpaarden, een Lichte Tour én een ZZ-licht dressuurpaard op, alsook twee goedgekeurde dekhengsten, t.w. Citango en Camorkus. De match met Romanov leverde Fifth Avenue BCN (stamboeknaam Famorka) op. Deze merrie verdiende naast het Zeeuws kampioenschap op de Centrale Keuring in Zeeland ook een ticket voor de NMK. Ze liep een top IBOP en streed mee op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Inmiddels loopt de merrie succesvol Lichte Tour.  Naast Mamorkus (v. Ferdinand) staan ook Wamorkus (v. Contango), Bamorkus (v. Contango) en Just Romance (v. For Romance I) geregistreerd als tweede bezichtigingshengst. Dit jaar liep Lita Morka (v. Glock’s Toto) naar het kampioenslint op de CK in Zeeland. Rita Morka is gefokt door wijlen Huub van Helvoirt en deze merrielijn behoeft daarom verder weinig toelichting!
Het is uniek te noemen dat vier dames uit Zeeland de handen ineen hebben geslagen om Mamorkus in Zeeland te houden. “Er was heel veel vraag naar hem als veulentje”, vertelt Loucky. “In dat jaar had ik drie veulens uit Rita Morka. De Ferdinand wilde ik eigenlijk niet verkopen! Maar de dames waren zo geïnteresseerd dat ik uiteindelijk besloot dat het toch wel heel leuk was om het met zijn vieren te doen. Zo is het gegaan en we zijn er super blij mee! Hij is klaargemaakt door Jorg van Os uit Sprang Capelle. We zijn heel erg tevreden over hoe hij Mamorkus heeft klaargemaakt voor de keuring! Prachtig! Het is ook hartstikke leuk om het met z'n vieren te doen. We hebben meerdere malen geëvalueerd en knopen er dan een gezellige avond aan vast!", aldus Loucky. 

We wensen de fokkers en geregistreerden heel veel succes in de tweede bezichtiging in Den Bosch!

Foto (facebook Loucky) origineel is van Digishots.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners