Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Elke maand benoemt de FEI het paard van de maand, deze lichtten ze uitgebreid uit om hun prestaties. In februari was het de KWPN’er GLOCK’s Dream Boy, in mei de Ukato-zoon Alamo en begin december werd de Warrant-zoon Garant (uit C’est La Vie elite IBOP-(spr) PROK van Verdi, fokker Gebr. Bosch, Luttenberg) uitgeroepen tot FEI ‘Paard van de Maand’.

Als vijfjarige won Garant goud op het WK voor jonge springpaarden met zijn toenmalige ruiter Willem Greve. Twee jaar geleden kwam hij bij de Amerikaanse topamazone Beezie Madden op stal. De eerst Grand Prix die zij met hem reed in New York wist hij al te winnen. Hierop volgde nog een overwinning op het CHIO Aachen en won hij de Sparkassen Youngster Cup Final. Allen grote rubrieken met als doel ervaring op te doen op het hoge niveau, wat boven verwachting resulteerde in drie overwinningen. In september won hij de Wereldbeker kwalificatie in New York, de grootste overwinning van zijn carrière tot op dit moment.

Authentic
Op stal bij Beezie Madden kreeg Garant de bijnaam ‘Junior’, dit omdat hij in zijn persoonlijkheid veel weg heeft van Beezie’s voormalige toppaard Authentic. Een groot compliment, want Authentic is het meest winnende paard geweest in haar carrière.

Olympische hoop
Met zijn instelling, snelheid en voorzichtigheid wordt dit jonge talent nu al besproken als een belofte voor de Olympische Spelen. Omdat hij pas acht jaar is zet Beezie Madden hem gedoseerd in, zo zegt ze “de langdurigheid van zijn carrière is vele malen aantrekkelijker dan blessureleed”.

Bron: FEI
Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners