Rijpaard (springen en dressuur)














Tuigpaard





Gelders paard


Jong KWPN



Toepassen

In de kleine rubriek Gelderse hengsten was het Ibsen B die er met de hoogste eer vandoor ging. De Wynton-zoon kreeg onder het zadel van  Anouk Slabbers 77 punten toebedeeld en bleef daarmee voor op Imposant EM.

Arie Hamoen en Reijer van Woudenbergh beoordeelden beide zesjarige Gelderse hengsten op Z-niveau. Bij Ibsen B (Wyton uit Rosita keur pref sport-dres van Cabochon, fokker G.E.B. Voordes-Veeneman en B. Veeneman uit Beemte-Broekland) werd de galop (8) als beste basisgang beoordeeld, al kreeg de zwarte hengst wel een opmerking op de wissels die niet altijd mooi doorgesprongen waren. Voor de overige basisgangen kreeg Ibsen B een 7,5 toebedeeld, met de opmerking dat het gehele beeld meer bergop mag. Voor de harmonie en aanleg als dressuurpaard volgde eveneens een 7,5.

Spanning neemt overhand bij Imposant EM
Bij de door Leonie Evink voorgestelde Imposant EM (Danser uit Roosmarie ster pref PROK van Elegang, fokker N. van Houten – van der Veen uit Opende) had de spanning af en toe de overhand. In draf toont de hengst volgens de jury veel afdruk en in combinatie met de appuyementen levert dat een 8 op. In galop ziet het jurycorps dezelfde afdruk, al mag de hengst daarin wat meer voorbeentechniek hebben, een 7,5. De hengst stapte voor een 7, met de opmerking dat deze basisgang ruimer mag. In het cijfer voor harmonie (6,5) zien we de spanning terug. Met een 7,5 voor aanleg als dressuurpaard eindigt de teller op 73 punten.

SR voor KWPN

Foto: DigiShots / Leanjo de Koster

Uitslag

 

 

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid