Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de kleine rubriek Gelderse hengsten was het Ibsen B die er met de hoogste eer vandoor ging. De Wynton-zoon kreeg onder het zadel van  Anouk Slabbers 77 punten toebedeeld en bleef daarmee voor op Imposant EM.

Arie Hamoen en Reijer van Woudenbergh beoordeelden beide zesjarige Gelderse hengsten op Z-niveau. Bij Ibsen B (Wyton uit Rosita keur pref sport-dres van Cabochon, fokker G.E.B. Voordes-Veeneman en B. Veeneman uit Beemte-Broekland) werd de galop (8) als beste basisgang beoordeeld, al kreeg de zwarte hengst wel een opmerking op de wissels die niet altijd mooi doorgesprongen waren. Voor de overige basisgangen kreeg Ibsen B een 7,5 toebedeeld, met de opmerking dat het gehele beeld meer bergop mag. Voor de harmonie en aanleg als dressuurpaard volgde eveneens een 7,5.

Spanning neemt overhand bij Imposant EM
Bij de door Leonie Evink voorgestelde Imposant EM (Danser uit Roosmarie ster pref PROK van Elegang, fokker N. van Houten – van der Veen uit Opende) had de spanning af en toe de overhand. In draf toont de hengst volgens de jury veel afdruk en in combinatie met de appuyementen levert dat een 8 op. In galop ziet het jurycorps dezelfde afdruk, al mag de hengst daarin wat meer voorbeentechniek hebben, een 7,5. De hengst stapte voor een 7, met de opmerking dat deze basisgang ruimer mag. In het cijfer voor harmonie (6,5) zien we de spanning terug. Met een 7,5 voor aanleg als dressuurpaard eindigt de teller op 73 punten.

SR voor KWPN

Foto: DigiShots / Leanjo de Koster

Uitslag

 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners